Zundert wint van RWB

zondag 11 september 2011, 21:30

Het eerste kwartier was het van beide kanten aftasten. Het eerste gevaar kwam van RWB na een goede combinatie. Etienne Hereijgers kon de bal met de voet keren. Vijf minuten later pakte linksback Rob Luijten de bal op en ging op avontuur. Hij soleerde langs verschillende RWB-ers en vanaf de zestien kon hij uithalen. De bal ging rakelings langs het doel. In de 20e minuut rukte rechtsback Wim Kas op om vervolgens een goede voorzet te geven op Jeroen Slootmans. Zijn inzet werd geblokt. In de 35e minuut werd Jeroen rond de zestien onder uit gehaald. Niels Damen zette zich achter de bal en zijn vrije trap ging, mede door het toucheren van een tegenstander, het doel in. De voorsprong was een feit. Tien minuten later was het al 1-1, nadat de RWB-aanvoerder alle ruimte kreeg en met een zuivere schuiver in de rechterhoek kon scoren.

Het eerste kwartier van de tweede helft nam RWB het initiatief en het kreeg enkele scoringsmogelijkheden. Gelukkig werden deze niet benut. In de 65e minuut kreeg Erwin Braspenning een kans. Hij veroverde de bal op de laatste man, de keeper was uit zijn goal, maar de inzet van Erwin ging net naast. Trainer Coen Rijppaert vond het tijd om te wisselen. De gebroeders Sven en Tim Goethals kwamen in de ploeg voor Erwin en Jeroen. Voor het scoreverloop was dit uiteindelijk beslissend. In de 78e minuut kon Sven de 2-1 binnen tikken na een vrije trap van Niels. In de 85e minuut moest Tim eigenlijk ook scoren, maar zijn inzet raakte de keeper en ook uit de rebound schoot hij net naast. In de slotminuut veroverde Tim de bal op een verdediger, ging er razendsnel langs en zette op maat voor op Denis Vucjic, die eenvoudig de 3-1 kon maken.

Een verdiende overwinning voor Zundert op een prima spelend RWB. Dit is een goed begin. Laten we die lijn voortzetten. Zaterdag a.s. is de derby in Rijsbergen tegen VVR. Supporters be there!

(de opstelling: Etienne Hereijgers, Wim Kas, Dirk van Hasselt, Niek Daamen, Rob Luijten, Rogier Haest, Roy Jacobs, Niels Damen, Denis Vujcic, Erwin Braspenning*, Jeroen Slootmans*. Wisselspelers: Sven Goethals, Tim Goethals, Kees Bullens en Roy Nouws). * in de 66e minuut vervangen door Sven Goethals en Tim Goethals).