Zundert wint derby van VVR

maandag 27 februari 2012, 20:00

De lange winterstop was in ieder geval goed voor het herstel van de blessures van Fabian Nelemans en Wim Kas. Beide begonnen in de basis. Helaas is Rogier Haest nog niet hersteld van zijn langdurige blessure. Ook Sven Goethals is geblesseerd. Aanvoerder Niek Daamen kwam net terug van een intensieve wintersportvakantie en startte op de bank samen met Jeroen Slootmans, Kees Bullens en Thomas van Nederkassel. Roy Jacobs droeg de aanvoerdersband in deze derby. Rob Luijten nam de plaats in van Niek in het centrum van de verdediging.

Rood-zwart startte furieus en het eerste kwartier kreeg Zundert uitstekende kansen om op voorsprong te komen. Al in de 2e minuut kreeg het misschien wel de beste kans van de hele wedstrijd. Niels Damen stuurde de fanatieke Denis Vujcic op rechts weg en zijn prima voorzet bereikte Erwin Braspenning. Zijn inzet ging net naast. VVR kwam wat beter in de wedstrijd, maar kon niet echt gevaarlijk worden. Etienne Hereijgers stond paraat op de spaarzame momenten, dat VVR vooral uit stilstaande situaties, de bal in de doelmond kreeg. In ieder geval moest hij handelend optreden bij een corner van VVR in de 19e minuut. In de 35e minuut gaf Denis een prima assist op Roy. Zijn schot ging net over. Uit de corner die daarop volgde kopte Fabian de bal over.  Rond de 40e minuut toonde de VVR-keeper ook zijn kwaliteiten. Een prima genomen vrije trap van aanvoerder Roy Jacobs kon hij ternauwernood tot corner verwerken. Uit deze corner kopte Dirk van Hasselt net over. Ook VVR kreeg even later een goede kopkans, die maar net voorlangs het doel zeilde.  Net voor rust verstuurde specialist Dorus Valk een diepe crosspass naar Denis. Deze werd onreglementair gestuit binnen de 16 en Erwin schoot de penalty perfect binnen. Ruststand 1-0.

Na de thee startte Zundert wederom sterk. Al na 1 minuut kreeg Denis een uitstekende mogelijkheid. Helaas schoot hij tegen de keeper. Een vrije trap van Dorus belandde net naast het doel. In de 55e minuut weer een goede scoringsmogelijkheid voor Denis. In de rebound waren er mogelijkheden voor Tim Goethals en Erwin. VVR probeerde het initiatief over te nemen. Veel kansen creëerde het echter niet. Wel een vlammend schot rond de 60e minuut, dat over ging. Denis was diverse keren dreigend. Eerst gaf hij een goede pass op Erwin. Zijn schot ging naast.   In de 68e minuut stelde Denis Fabian in stelling, maar helaas trof ook zijn schot geen doel. Ook Tim kreeg nog enkele mogelijkheden. Eerst nadat Dorus hem goed bediende en een minuut later door een assist van Denis. Tim had wat pech in de afwerking deze middag. In de slotminuut werd Fabian gehaakt binnen de zestien en mocht Erwin aanleggen voor zijn tweede pingel. Ook die schoot hij onberispelijk binnen. In blessuretijd werd het nog 3-0 en kreeg Denis en het hele team het verdiende loon naar werken. Een prima pass van Niels zette Denis in een moeilijke positie vrij voor de keeper. Met een ogenschijnlijk simpele voetbeweging, tikte hij de bal beheerst binnen. Complimenten voor het gehele team zijn op zijn plaats.

Door deze belangrijke overwinning blijven we in de gewenste flow, zijn we nog steeds ongeslagen. Door het verlies van Raamsdonk en de winst van Bavel op Wernhout, staan we nu 17 punten los! Op naar zondag voor de derby tegen Wernhout.

(de opstelling: Etienne Hereijgers, Wim Kas, Rob Luijten, Dirk van Hasselt, Dorus Valk, Niels Damen, Roy Jacobs, Fabian Nelemans, Denis Vujcic, Erwin Braspenning en Tim Goethals). Wisselspelers: Niek Daamen, Jeroen Slootmans, Kees Bullens en Thomas van Nederkassel. ER is niet gewisseld!)