Zundert verslaat Blauw Wit '81

maandag 17 oktober 2011, 20:05

Onder prima weersomstandigheden werd zondag half drie afgetrapt tegen Blauw Wit '81 uit de Moer. De gasten begonnen fel en offensief wat meteen na 35 sec al een goede kans opleverde maar gelukkig was Etienne al meteen scherp en stopte bekwaam. Het spel golfde verder wat op en neer en voor beide partijen waren er kansjes, zo werd een een schot van Fabian geblokt en in de 16e minuut ging een volley van Erwin rakelings over. Etienne moest ook een paar keer handelend optreden. In de 23 min een vrije trap vanaf rechts die werd ingekopt door Erwin maar via de keeper en lat over ging. Na 26 minuten kreeg Zundert een vrije trap en Niels nam plaats achter de bal. Hij schoot loepzuiver en hard binnen 1-0. In de minuten erna kreeg Blauw Wit enkele kansjes maar vonden steeds Etienne op hun weg.

Meteen na de aftrap van de 2de helft probeerde Blauw Wit druk te zetten op het Zundert doel maar de verdediging stond goed en Zundert werd de betere ploeg wat resulteerde in enkele kansjes. Zo werd in de 56 min een kopbal van Dirk bekwaam gekeerd door de goalie van Blauw Wit. Enkele minuten later een afstandschot van Tim maar ook deze keer stond de keeper succes in de weg. In de 65 minuut een vrije trap vanaf links, de bal wordt door een verdediger tegen de paal gewerkt en de rebound wordt snoeihard ingeschoten door Erwin 2-0. De wedstrijd was toen eigenlijk wel gespeeld maar Zundert wilde de trouwe supporters nog iets extra geven en in de 69 minuur soleerde Wim door de verdediging van Blauw Wit en maakte er bekwaam 3-0 van. Kees Jeroen en Dennis losten daarna Erwin,Tim en Niels af en in de extra tijd wurmde Dennis zich langs enkele tegenstanders en maakte het kundig af 4-0.

Jammer dat enkele minuten voor tijd Sven opgevangen werd door de laatste man terwijl er geen bal in de buurt was. Voor Sven leverde dit een paar gescheurde schouderbanden op.

Al met al een verdiende overwinning van een goed en met passie spelend Zundert. Door deze overwinning en het gelijke spel van VVR is Zundert nu alleen lijstaanvoerder. Volgende week uit naar Veerse boys om te proberen de koppositie vast te houden. Jammer dat Zundert het enkele weken zonder Rogier (spierscheuring) en Sven (zes weken rust) moet doen maar Zundert heeft gelukkig een brede selectie en moet met dezelfde inzet en goed voetbal een goed resultaat in Raamsdonksveer kunnen neerzetten.