Zundert verrast koploper Groen-wit

maandag 8 april 2013, 19:33

Een vroeg Zundert-doelpunt werd met verve verdedigd tegen een technisch vaardiger Groen-wit dat steeds meer risico's moest nemen. In de slotfase counterde Zundert naar een 1-3 overwinning.

Zundert begon slap aan de wedstrijd maar kwam desondanks bij de eerste aanval (3e minuut) op  een 0-1 voorsprong. Goed doorzetten van Dorus Valk bracht de bal bij Wim Kas die vanaf 20 m met een lage schuiver scoorde. Groen-wit, met een aantal technisch vaardige spelers in de basis probeerde direct de gelijkmaker te forceren, maar een goed verdedigend Zundert gaf geen grote kansen weg. Tot de 24e minuut toen een Groen-wit inzet met de voet door Etiënne Hereijgers werd gekeerd. Daarna kreeg Zundert meer vat op de behendige aanvallers en kwam het zelf ook tot enkele aanvallen. Vlak voor rust kreeg Groen-wit nog een drietal kansen, maar uit een scrimmage, een kopbal, en een diagonaal schot dat net voorlangs ging werd niet gescoord.

Ook na rust een aandringend Groen-wit dat tevergeefs naar succes zocht met vaak te ver doorgevoerde dribbels. De rugdekking bij Zundert was goed verzorgd en langzaam kwam het besef dat er in Princenhage iets te halen viel. In de 57e minuut dook de Groen-wit spits, na een afgeslagen Zundert-aanval alleen op voor Etiënne.  De uitgekomen Zundert-goalie werd omspeeld maar de bal belandde in het zijnet. Even later stond Groen-wit met 10 man toen een verdediger de doorgebroken Fabian Nelemans vastpakte. De over het algemeen goed leidende scheidsrechter kon niet anders dan rood geven. De vrije trap van Roy Jacobs spatte op de lat uiteen. Halverwege de 2e helft, met Niels Damen en Dirk van Hasselt voor de geblesseerde Denis Vujcic en Olivier van Hassel, schakelde Zundert naar een 4-4-2 systeem en kwam het steeds vaker tot gevaarlijke tegenstoten. Zo ook in de 77e minuut toen de sterk spelende Wim, Tim Goethals lanceerde die zijn directe tegenstander uitkapte en met een strakke schuiver in de verre hoek 0-2 maakte. Groen-wit drong nog meer aan, wat in een groot aantal corners resulteerde. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd kwam Groen-wit dan toch terug tot 1-2 toen een verdekt schot door Etiënne werd gelost en van dichtbij werd binnengetikt. De 12 minuten! extra tijd brachten vervolgens nog veel spanning.  Eerst werd, onterecht een goal van Dirk afgekeurd nadat de keeper tegen hem opschoot. Om 16:29 uur sloeg Zundert de zoveelste corner af en had Tim alleen een half veld en een keeper voor zich. Een breedte passje op de meegelopen Fabian besliste vervolgens het duel definitief.

Een prima prestatie van een sterk en hardwerkend Zundert-collectief dat weer volop meedoet in de race om directe degradatie te ontlopen.

(de opstelling: Etienne Hereijgers, Rob Luijten, Dave Havermans, Niek Daamen, Dorus Valk, Roy Jacobs(W), Wim Kas, Olivier van Hassel(W), Denis Vujcic (W), Fabian Nelemans en Tim Goethals. Wisselspelers: Erwin Braspenning, Ferdi Hereijgers(W), Niels Damen(W), Dirk van Hasselt(W) en Thomas van Nederkassel