Zundert toch verslagen

maandag 30 april 2012, 22:00

Na het behalen van het kampioenschap stelde Zundert 1 zich ten doel ongeslagen te blijven in de 4e klasse. Ondanks een veldoverwicht  werd  de laatste thuiswedstrijd nipt  verloren van Raamsdonk. 2-3.

Door blessures en vakantie miste Zundert zondagmiddag vier vaste krachten. De vervangers lieten echter zien dat Zundert momenteel over een brede selectie beschikt. Aan Raamsdonk was niet te merken dat zij nog in de race waren voor een periode. Zundert scoorde dan ook al snel 1-0. Dorus Valk schoot een vrije trap in de linkerhoek. Drie minuten later werd Kees Bullens weggestuurd, zijn scherpe voorzet werd door Sven Goethals vlak voor de aanstormende keeper net naast gekopt. In de 14e minuut het eerste wapenfeit van Raamsdonk, maar Etiënne redde. Daarna kreeg Raamsdonk twee corners. De laatste werd slecht weggewerkt en uit de daaropvolgende aanval stond het plots 1-1. In het verdere verloop van de 1e helft was Zundert op het hobbelige en gladde veld de beter voetballende ploeg, maar kreeg Raamsdonk de beste kansen. In de 33e minuut kon Etiënne een achterstand te nauwer nood voorkomen door de bal van de voet van een Raamsdonkaanvaller te plukken. Vijf minuten voor rust een prima voorzet van Jeroen, die door de Raamsdonk verdediger onder druk van Erwin bijna in het doel werd gelopen. Vlak voor rust, verslikte de zeer goed spelende Wim Kas zich in de bal en het hobbelige veld. De Raamsdonk aanvaller vond zijn compagnon die de bal in de verre hoek schoof. 1-2.

Na rust voerde Zundert de druk op en tot de 65e minuut werd Raamsdonk vastgezet op eigen helft. Zundert wist echter geen grote kansen te creëren en kreeg het deksel op de neus. Uit een van de spaarzame tegenaanvallen scoorde Raamsdonk de derde treffer. Zundert moest nog aanvallender gaan spelen en bracht Maikel Zagers en de debuterende A-speler Jesse Mouws.  In de 80 minuut onderschepte Erwin een terugspeelbal en schoot vanuit een moeilijke hoek de 2-3 tegen de touwen. Zundert zette nog een keer aan maar het vizier stond zondagmiddag niet scherp. Ook Raamsdonk wist twee levensgevaarlijke counters niet tot doelpunt te promoveren.  Volgende week wordt de competitie afgesloten tegen Irene ’58 dat nog in de gevaarlijke zone staat. Zundert doe je sportieve plicht!

Opstelling: Etienne Hereijgers, Kees Bullens,  Dirk van Hasselt, Niek Damen, Rob Luijten, Roy Jacobs, Wim Kas, Dorus Valk, Jeroen Slootmans, Erwin Braspenning, Sven Goethals.

Wissels: Maikel Zagers voor Kees Bullens en Jesse Mouws voor Jeroen Slootmans