Zundert sluit seizoen waardig af

maandag 7 mei 2012, 20:00

De laatste competitiewedstrijd in dit voor Zundert zo succesvolle seizoen was tegen een gemotiveerd Irene ’58. De oranje-witten, bivakkerend op de 9e plaats waren nog niet zeker van  behoud in de 4e klasse.  Zundert begon voortvarend en al in de 5e minuut was er een kans voor Erwin Braspenning die gestopt werd door de doelman. In de rebound schoot ook Maikel Zagers in de handen van de keeper. Enkele minuten later een prima kans voor Irene maar deze werd naast geschoten Na 15 minuten een prachtige actie van Wim die op links de achterlijn haalde en een prima voorzet afleverde op Maikel die helaas niet afronde. In het verdere verloop van de eerste helft was er veel balbezit voor Zundert maar kreeg ook Irene enkele kansen. Ruststand 0-0.

Na rust kwam  A-speler Jesse Mouws in het veld voor Niels Damen. In de 53e minuut kwam Zundert op achterstand toen schiet Etiënne Herreijgers de bal in de  voeten van de spits van Irene schoot die vervolgens bekwaam afrondde 1-0. In de 60e minuut een vrije trap voor Zundert op de rand van de zestien. Erwin zette zich achter de bal en schoot bekwaam binnen. In de 68e minuut ging Maikel knap door op links en schoot onhoudbaar binnen 1-2. Irene probeerde vervolgens alles om de gelijkmaker te forceren maar Etiënne stond voorlopig verdere tegentreffers niet toe. In de 73 min viel dan toch de gelijkmaker. Uit een corner viel de bal voor de voeten van een tegenstander die via een omhaal de 2-2  maakte. Na de gelijkmaker kwam Zundert op stoom en werd Irene van de mat gespeeld. Niek Daamen werd vervangen door de meer aanvallend ingestelde Kees Bullens. In de75e min een prima pass van Roy Jacobs op Jesse die beheerst afwerkte 2-3 In de 81e minuut2-4 door Erwin die een corner van Roy binnenkopt. Drie minuten later speelde Roy speelt Dorus Valk aan die bekwaam afrondde. 2-5. Weer drie minuten later werd het 2-6 toen Jesse op avontuur ging en met een strak schot in de linker benedenhoek scoorde.  In de 89 minuut een vrije trap van Roy die aan iedereen voorbij gaat en zo in het doel belandde. 2-7. Of zat Erwin er nog net aan? In de laatste minuut ging de ingevallen Kees op rechts door tot de achterlijn, gaf een voorzet op maat en was het Jesse die zijn derde doelpunt, een zuivere hattrick van de middag scoorde.  2-8.

Al bij al een prima overwinning van de kampioen en een mooie afsluiting van het succesvolle seizoen.

Opstelling: Etienne Herreijgers, Rob Luijten, Dirk van Hasselt, Niek Damen, Dorus Valk, Wim Kas, Niels Damen, Roy Jacobs, Maikel Zagers, Erwin Braspenning, Sven Goethals.

Wissels: Jesse Mouws voor Niels Damen, Fabian Nelemans voor Maikel Zagers en Kees Bullens voor Niek Daamen.