Zundert met lege handen

maandag 19 november 2012, 20:00

Vanaf het begin leverde het fysieke spel van MB vele vrije trappen (en pas veel later gele kaarten) op. Rond het kwartier schoot Dorus Valk keihard in de muur en werd er hands geconstateerd. Penalty dacht iedereen, behalve de scheids. De vrije trap leverde weer een indirecte vrije trap op, op zo’n 4 meter van de doellijn. Heel Madese Boys stond op de doellijn. Roy Jacobs schoot helaas over. MB zorgde daarna pas voor het eerste wapenfeit. Na een gevaarlijke corner kon de goed spelende Wim Kas de bal van de doellijn wegtikken. Verder dan wat corners en enkele schoten/vrije trappen kwam MB niet. Etienne Hereijgers stond steeds goed opgesteld en redde enkele keren bekwaam. Op slag van rust zette Zundert een goede aanval op en kreeg Niels Damen een uitstekende gelegenheid de score te openen. De keeper kon de bal nog net met de voet keren. Al met al was Zundert voor rust de betere ploeg.

Na de thee voerde MB enkele wissels door, die meteen zichtbaar resultaat opleverde. Vooral de snelle behendige flankspeler (nr. 14!) zorgde zowel op links als rechts voor het nodige gevaar. Overigens waren de eerste kansjes voor Zundert. Roy kreeg een goede kopkans na een strakke voorzet van Dorus. Ook de ingevallen Tim Goethals kreeg een goede kans om te scoren. Daarna gaf MB stevig gas op het middenveld en de snelle uitbraken werden steeds gevaarlijker. Aanvankelijk kon Etienne heel wat mogelijkheden keren. Maar rond de 65e minuut moest ook hij capituleren, waarbij overigens wel het vlagsignaal voor buitenspel werd genegeerd! Zundert creëerde nog maar weinig mogelijkheden en het ging ook slordiger spelen in deze fase. Alleen Fabian Nelemans kreeg nog een kans. Echter in plaats van zelf de trekker over te halen, liet hij het over aan Roy, die er iets minder goed voor stond. Ondanks nog enkele reddingen van Etienne, viel de tweede treffer van de thuisploeg in de slotfase van de wedstrijd. In blessuretijd werd het zelfs ook nog 3-0. De uitslag is geflatteerd, maar de winst van MB op basis van de tweede helft wel terecht. Gaynio Aerts maakte  tien minuten voor tijd verdienstelijk zijn debuut in Zundert 1.

(De opstelling: Etienne Hereijgers, Rob Luijten, Dirk van Hasselt, Niek Daamen, Dorus Valk (W), Wim Kas, Roy Jacobs, Niels Damen, Fabian Nelemans, Erwin Braspenning, Ferdi Hereijgers (W). Wisselspelers: Tim Goethals (W), Gaynio Aerts, Mathijs Hense, Frenk Zagers en Roy Nouws)