Zundert kan voorsprong niet vasthouden

maandag 4 februari 2013, 18:30

Op een koud en winderig sportpark De Wildert begonnen Zundert en SCO /TOPFS fanatiek aan de wedstrijd. Alles bij elkaar ontstond een rommelig spelbeeld omdat beide ploegen bij balverlies direct fel begonnen te storen. Al in de zesde minuut moest Etiënne handelend optreden toen een speler van SCO/TOFS na slordig balverlies alleen op de Zundert-doelman kon afgaan. Hij redde echter uiterst bekwaam en de SCO/TOFS-speler liep tegen een gele kaart op voor de gemaakte schwalbe. In de periode hierna was SCO?TOFS de bovenliggende partij maar vond het steeds een uitstekend keepende Etiënne op haar weg. Zundert kon hier in deze fase aanvallend weinig tegenover zetten behoudens een schotje van Jesse. In de 30e minuut kreeg Zundert echter de beste kans van de eerste helft toen Erwin alleen op het SCO/TOFS-doel kon afgaan. Helaas schoot hij jammerlijk naast. Frenk Zagers kwam op dat moment de geblesseerde Dirk vervangen hetgeen hem erg goed afging. Even later was het Jesse die met een goede actie een fout in de SCO/TOFS-defensie   afstrafte en de bal met een boogbal over de doellijn werkte. De scheidsrechter stond echter op grote afstand en de grensrechter van SCO/TOFS had uiteraard geen doelpunt geconstateerd. Ruststand 0-0.

Na rust kwam Zundert goed uit de kleedlokalen en had in deze fase het betere van het spel. Het was dan ook verdiend dat in minuut 59 de, van een lange blessure teruggekeerde Denis Vujcic de bal na een splijtende pass van de uitstekend spelende Niels Damen snoeihard binnenschoot, 1-0. Heel lang kon Zundert niet genieten van deze voorsprong want SCO/TOFS profiteerde optimaal van een moment van onoplettendheid in de Zundert-defensie na een vrije trap vanaf de middellijn. De bal viel panklaar op de voet van een SCO/TOFS speler en deze kon droog binnenschuiven, 1-1. In de spannende slotfase werd debutant Olivier van Hassel nog ingebracht voor de vermoeide Niels Damen. Er kwamen nog wat kansjes aan beide zijden, maar het was SCO/TOFS dat aan het langste eind trok toen een voorzet vanaf links onhoudbaar werd binnengekopt, 1-2.Erwin Braspenning werd nog gewisseld voor Sven Goethals maar ook dat kon het tij voor Zundert niet meer keren.

Door dit resultaat komt Zundert in de gevarenzone en komt het er nu op aan om, zo mogelijk nog harder te werken en eensgezind te strijden voor behoud.

Opstelling:  Etienne Herreijgers, Wim Kas, Rob Luijten, Dirk van Hasselt, DorusValk, Fabian Nelemans, Niels Damen, Roy Jacobs, Jesse Mouws, Erwin Braspenning, Denis Vujcic.