Zundert G1 verliest bekerfinale nipt

donderdag 16 mei 2013, 22:00

Op het complex van SVG in Tilburg stond afgelopen zaterdag 11mei de bekerfinale tussen Braakhuizen G1 en Zundert G1 op het programma.Zundert had in competitieverband nog nooit van Braakhuizen verloren en stonddaarom voor een moeilijke opgave.  Definaleplaats werd bereikt door achtereenvolgens MOC’17 G2G (6-1), FC DauwendaeleG1 (0-0) en SVG G1(0-0) uit te schakelen. Van de laatste twee teams werdgewonnen door een betere strafschoppenreeks. Onder  het toeziend oog van velesupporters, het bestuur KNVB G-voetbal en competitieleider Adrie Vissers werdom 12:00 uur afgetrapt.

Het Zundertse team begon zeer geconcentreerd aan dewedstrijd en bleef goed vanuit de positie voetballen. Verdedigend waren Davy,Koen en Stijn M de Braakhuizen aanvallers de baas. Op het middenveld speeldeLuca een geweldige partij. Hij zette spits Jeffrey een aantal keer goed aan hetwerk en schakelde bovendien de gevaarlijkste speler van de tegenstander uit. Demiddenvelders Mike en Pascal maakten vele meters om de gaten te dichten en meeten aanval te trekken.  Bjorn, Nico enJorn kregen speelminuten en kweten zich goed van hun taak. Zundert was debetere ploeg en kreeg via Jeffrey enkele kansjes. Aan de andere kant moestkeeper Stijn K  tweemaal handelendoptreden. 10 minuten voor rust viel onverwachts, wat later bleek, de winnendetreffer. Braakhuizen kreeg op 20 meter van de goal een vrije trap. De laaggenomen bal schoof op het natte gras onder een Zundertschoen door en liethierdoor Stijn K kansloos.

Na rust een meer gelijk opgaande strijd. Zundert verloor hetgeduld en ging wat te gehaast spelen en te veel van afstand schieten. De langebal werd te vaak gehanteerd en Braakhuizen kon steeds rustig opvangen. Eenkwartier voor tijd kwam huub in het veld en ging Zundert achter 1 op 1 spelen.Extra spits Davy werd vlak voor tijd binnen de 16 aangetikt. Ondanks deprotesten van de Zundertse spelers  lietde scheidsrechter zich niet verleiden tot een penalty. Het bleef echter 1-0 enbleef Zundert met lege handen.

Uit handen van de vertegenwoordigers van de KNVB kregenallebei de teams een beker en alle spelers een medaille.