Zundert Dames boekt tweede overwinning

maandag 17 oktober 2011, 20:00

Op een zonnige maar koude zondagmorgen vertrokken Dames 1 vol goede bedoelingen richting Tilburg waar de wedstrijd tegen de dames van Nooit Opgeven Altijd Doorgaan (NOAD) op het programma stond. Bij aankomst bleek al snel dat er op kunstgras moest worden gevoetbald.

In de 6e minuut komt Zundert op 0-1 als Nicole een steekpass geeft op Hilde die de bal laag onder de keeper binnen schuift. Enkele minuten later kan Marthe na een verre uittrap van Ellen Damen alleen op de keeper afgaan. Helaas gaat haar schot naast. Na 20 minuten kan Marthe opnieuw doorgaan, maar ziet haar schot door de keeper met de voet worden gered. De rebound wordt door Hilde en Ankie gemist. Tot dan is NOAD niet gevaarlijk geweest. Het eerste gevaar van Noad is na een half uur spelen, als er een vrije trap genomen mag worden vanaf 25 meter. Ellen duikt de bal uit de hoek. Geheel onverwacht komt NOAD in de 40e min uuttoch op gelijke hoogte als de Zundert verdediging verzuimd de bal weg te trappen en de spits geheel vrij de bal in het lege doel kan werken. Zundert krijgt voor de rust nog kansen via Marthe en Nicole (schoten voorlangs) en Monique Koeken (afstandschot in de handen van de keeper).

Na de rust neemt Zundert het initiatief en kan Ilse na een pass van Ankie alleen op de keeper afgaan, Haar schot gaat helaas net naast. Ten opzichte van de eerste helft is er in de tweede helft meer beleving in het veld, maar doordat de verdediging opnieuw knulllig balverlies lijdt krijgt NOAD wederom enkele kansen. In de 70 minuut moet Ellen een bal uit de hoek redden. De daarop volgende counter is vlijmscherp en Zundert komt op een 1-2 voorsprong. De goed ingevallen Ellen Braspenning weet de bal bij Mandy in te leveren en met een flabberschot verdwijnt de bal onder de grabbelende keeper de goal in. In de 75e minuut heeft Zundert veel geluk als een hoge bal via de lat over het doel gaat. Zundert gelooft in de overwinning en gaat ook steeds beter voetballen. In de 80e minuut gaat de bal na een scrimmage net naast. Ankie kan in de 80e minuut een uittrap van de keeper onderscheppen, haar fenomenale lobje over de keeper gaat jammer genoeg net naast de verkeerde kant van de paal. Even later lijkt het dan toch 1-3 te worden, als Mandy een schot los laat vanaf 25 meter. De grabbelende keeper heeft er heel veel moeite mee om het schot te keren. De bal lijkt over de lijn te zijn geweest, maar nadat de scheidsrechter naar zijn assistent heeft gekeken wuift hij dit zuivere doelpunt weg. Na het laatste fluitsignaal is de vreugde groot bij de Zundertse dames en is er weer wat ruimte om naar boven te kijken om bij de subtop aan te sluiten.