Zundert creëert te weinig

maandag 24 september 2012, 22:20

De eerste 5 minuten waren voor de gasten uit Baardwijk. Toch was het Zundert dat al in de 3e minuut via Fabian Nelemans op de keeper af kon gaan. Het duwtje binnen de 16 in Fabian’s rug bleek net voldoende. Drie minuten later tast Etiënne Hereijgers mis, maar is hij bijtijds terug om de inzet van de Baardwijk aanvaller onschadelijk te maken. Zundert zit kort op de tegenstander, stoort vroeg en weet zo steeds weer in balbezit te komen. Het overwicht levert voornamelijk schietkansen op uit de2e lijn (Fabian, Wim Kas en Roy Jacobs) die niet tot goal worden gepromoveerd. Baardwijk blijft gevaarlijk doordat het bij balbezit snel de spitsen zoekt. In de 23 minuut een kans voor Wim die op de keeper stuit. Op het halve uur komt Zundert goed weg na balverlies op het middenveld. De uitstekend spelende Rob Luijten is echter de snelle Baardwijk spits de baas. Vijf minutenvoor rust een prachtige crosspass van Fabian naar Tim Goethals die Ferdie Hereijgers weet te bereiken. Zijn poging bij de eerste paal wordt gepareerd door de Baardwijk keeper. In de tegenaanval krijgt Baardwijk haar grootste kans van de wedstrijd als van dichtbij snoeihard op het doel van Etiënne wordt gekopt. Met een katachtige reflex weet de Zundert keeper via de lat een achterstand te voorkomen. Baardwijk zet aan en probeert, zonder succes, voor rust nog een voorsprong te forceren.

Na rust gaat Zundert op dezelfde voet verder. Vroeg storend en goed combinerend wordt steeds de helft van de tegenstander gezocht. Het spel van Baardwijk wordt grimmiger. Etiënne wordt opzettelijk gehaakt en een zware overtreding op Fabian wordt met geel bestraft. Na een kwartier een kopkans voor Ferdie. Roy weet na een beste aanval niet tot een schot te komen en een scherpe voorzet van Fabian is een prooi voor de keeper. Even later, na een te laat ingezette sliding een overtal situatie voor het Zundertdoel. Gelukkig voor Zundert gaat de spits voor eigen succes en weet Etiënne de inzet te stoppen. Baardwijk oogt vermoeid en heeft steeds meer overtredingen nodig om de Zundert aanvallers te stuiten. Een kwartier voor tijd slaat de vlam in de pan als een Baardwijk verdediger een te felle sliding inzet en met 2xgeel mag vertrekken. In de 82e minuut komt Erwin Braspenning voor Ferdie. Drie minuten later weet Erwin te scoren, maar een duwfout van een andere speler wordt door de scheidsrechter gezien. Vier minuten voor tijd wordt het elft tegen negen als direct rood aan Baardwijk wordt gegeven. Zundert blijft het Baardwijkdoel bestoken maar de uitmuntende keeper wordt niet gepasseerd.

De opstelling: Etienne Hereijgers, Rob Luijten, Dirk van Hasselt, Niek Daamen, Dorus Valk, Roy Jacobs, Nick Havermans, Wim Kas, Fabian Nelemans, Ferdie Hereijgers (82. Erwin Braspenning) en Tim Goethals .