Zundert wint van Schijf

maandag 30 september 2013, 18:20

Voor de rust was Schijf de bovenliggende partij. Nadat in de 18e minuut Erwin Braspenning met een gericht schot bijna doel trof, was het Schijf dat in de 33e minuut een grote kans kreeg. Vanaf de ”zestien” kon de spits vrij uithalen. Tot opluchting van de rood-zwarten ging het schot ver over. Een paar minuten later moest Tomas al zijn talenten aanwenden  om  Zundert te behoeden voor een achterstand. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de matig opererende defensie in de 44e minuut het deksel op de neus kreeg. Een afstand schot kon nog wel gepareerd worden door Tomas, maar de terugspringende bal werd gemakkelijk binnengeschoten. De meeste trouwe supporters waren al op weg naar de kantine, toen een prachtige combinatie uiteindelijk door Sven Goethals keurig werd afgemaakt.

Na rust aanvankelijk hetzelfde spelbeeld met een opgelegde kans voor Schijf in de 50e minuut. Daarna nam Zundert het heft  in handen. Nadat in de 56e minuut Mikel Zagers de terecht gegeven penalty miste, was het Fabian Nelemans die broer Frank de voorzet gaf waarbij hij  via een prachtig  halve omhaal de 2-1 op de borden bracht. Met het inbrengen van Jesse Mouws en omdat Schijf risico ging nemen walste Zundert over de tegenstander heen. Met name de uitstekende invalbeurt van Jesse Mouws, stelde Mikel in staat zijn gemiste penalty goed te maken. Na een goed opgezette aanval met Sven en Fabian zorgde Jesse zelf voor de definitieve eindstand van 4-1. Zondag a.s. staat de derby tegen VVR op het programma. Wederom een moeilijk klus. Om bovenin mee te draaien zullen de 3 punten mee naar Zundert moeten.