Zundert verliest van Advendo

maandag 21 oktober 2013, 21:10

Na de goed bezochte bekerderby Zundert 2- Moerse Boys 2 trapten Zundert en Advendo onder een heerlijk najaarszonnetje af voor het duel dat vorige week werd afgelast. Het zwaar gehavende Zundert, Ook Frenk Zagers meldde zich met een gebroken middenhandsbeentje in de overvolle ziekenboeg, had het in de beginfase moeilijk tegen het fysiek sterke Advendo. Al in de 5e minuut maakte de gasten de 0-1 na een fout in de Zundertse verdediging. De rechtsbuiten van Advendo had de vrijlopende spelers voor het uitzoeken en de bal werd dan ook gemakkelijk achter Thomas geschoten. Zundert had de 1e helft het meeste balbezit maar het bij vlagen goed spelende middenveld wist de Zundertvoorwaartsen niet te bereiken. De verdediging van Advendo bleef op kracht Zundert de baas en hield de roodzwarten meestal buiten de 16. De enkele keren dat Zundert wel verder kwam, met name in de 39e minuut, stuitte het op de Advendo sluitpost.

Zoals wel vaker dit seizoen kwam Zundert niet fel genoeg uit de kleedkamers. Gelukkig was Thomas in de 3e minuut alert en kon hij met een uiterste inspanning een grotere achterstand voorkomen. Het spel werd wat grimmiger, het verbale geweld nam toe, maar het spel werd er niet aantrekkelijker op. Zundert wist de druk wat op te voeren maar het was het allemaal net niet. Ook de ingevallen Ferdi kon dit niet keren hoewel Zundert, met name door zijn inzet wel gevaarlijker werd. In de 82ste minuut kreeg Zundert dé kans op de gelijkmaker na een flinke overtreding binnen de zestien. De terechte penalty werd echter veel te slap ingeschoten zodat de keeper van Advendo de bal bijna met zijn twee handen klemvast kon pakken. Vlak voor tijd mocht de 17 jarige Pieter Dictus zijn debuut maken wat hij, ondanks de hem kort gegunde speeltijd, meer dan verdienstelijk deed.