Zundert stijgt naar 3e plaats

maandag 16 december 2013, 21:40

Zundert opende sterk tegen het fysiek sterke Viola en was direct gevaarlijk toen Erwin uit een pass van Fabian net over schoot. Binnen het eerste kwartier volgden er nog goede kansen voor Sven (schot over), Frenk (kopbal over) en Jesse (schot op de paal). Zundert voetbalde vooral over de grond, was veel behendiger dan de tegenstander en probeerde al combinerend de duels te ontwijken. Viola zette daar veel werklust tegenover, probeerde de lange spitsen te bereiken, maar speelde zonder verrassing. Een Zunderts doelpunt  hing dan ook in de lucht en werd in de 23e minuut op een presenteerblaadje aangeboden. Scheidsrechter Janssen meende een overtreding op Frenk binnen de 16 te zien en floot voor een strafschop. Fabian schoot beheerst de 1-0 tegen de touwen. Voor Viola het sein om nog wat fysieker te spelen waarbij  Jesse, Fabian en Sven het regelmatig moesten ontgelden. Op het half uur een eerste serieuze kans voor Viola, maar Thomas redde knap op de kopbal van de Viola spits, die een moeilijke middag had tegen de sterk spelende Dirk. Zundert was vlak voor rust nog tweemaal dicht bij een treffer toen Sven, op een haar na een diepe bal van de sterk spelende Dorus miste en Jesse vanaf de cornervlag, onder toeziend oog van de Viola-keeper op de paal mocht schieten.

In de zevende minuut na rust leek Zundert de wedstrijd te beslissen. Nadat eerst de Viola-spits, na een fout op het middenveld net naast schoot, snelde Jesse enkele verdedigers voorbij om alleen voor de keeper geen fout te maken. 2-0. Daarna een fase waarin Zundert slordiger speelde, te veel de duels aanging en verloor en waarin Viola zijn sterke wapens toonde. Een paar ingestudeerde corners en vrije trappen leverde en handvol kansen op. Zo ook in de 69e minuut toen een verre vrije trap, door een Zundert-speler in eigen doel werd gewerkt. Viola zette aan en Thomas moest met een reflex een knappe kopbal uit een corner onder de lat vandaan plukken. In de 78e minuut werd het toch 2-2 toen een strakke voorzet snoeihard bij de 2e paal werd binnengekopt. Zundert reageerde echter direct met succes. Jesse passeerde op de achterlijn zijn tegenstander, kreeg de bal laag voor en Erwin tikte beheerst de 3-2 binnen.  Door deze overwinning klimt Zundert naar de 3e plaats. Na de winterstop zal blijken of Zundert nog verder kan reiken.

Opstelling:  Thomas van Nederkassel, Rob Luijten, Dirk van Hasselt, Niek Daamen, Dorus Valk, Nick Havermans, Fabian Nelemans, Frenk Zagers, Sven Goethals, Erwin Braspenning (86’ Olivier van Hassel), Jesse Mouws.