Zundert speelt weer gelijk

maandag 30 september 2024, 15:30

Zundert speelt opnieuw gelijk

Zundert – Virtus was een wedstrijd met 2 gezichten. De eerste helft veroverde Zundert het betere van het spel en kwam het verdiend op voorsprong. In de tweede helft was het Virtus dat Zundert terugdrukte en in blessuretijd langszij kwam.

Al na 3 minuten moest de in zijn doel teruggekeerde Thomas direct zijn kunnen tonen toen de Virtus spits voor hem opdook. Zundert mocht de bal hebben, maar Virtus toonde zich meerdere keren gevaarlijk in de omschakeling. Het vizier van de blauwwitte spits stond echter niet scherp of een Zundertse verdediger bezwoor het gevaar. Na twaalf minuten noteerde roodzwart zijn eerste kans. Cas controleerde een lange bal van de keeper en ging de combinatie aan met Mike. De keeper redde bij de eerste paal. Zundert kreeg meer controle en vijf minuten later was het wel prijs. De derde corner voor Zundert werd door Joey bij de 2e paal binnen gekopt. Virtus leek van slag. Zundert combineerde er lustig op los, zat kort op de bal en werd de bovenliggende partij. Toch bleef het oppassen voor de omschakeling van Virtus. Zo ook in minuut 24 toen Bas met een goed blok redding bracht. Het laatste kwartier van het eerste bedrijf kreeg Zundert meerdere mogelijkheden. Joey kwam een teen te kort voor een vrije doorgang naar het Virtusdoel. De Zundertspits veroverde even later zelf de bal, maar zag zijn schot op de keeper afketsen. 10 minuten voor rust kwam Virtus dicht bij de gelijkmaker. De aanval leek afgeslagen, maar van afstand werd de bal op de lat geschoten. De laatste minuten voor rust waren weer voor Zundert. Roy besloot, na een goede actie, op de keeper en de broertjes Daemen vonden wel elkaar, maar niet het doel. Op het rustsignaal viel toch nog de verdiende 2-0. Een verdedigende fout werd door Mike afgestraft.

Na rust was Virtus duidelijk met een andere boodschap het veld ingekomen. Weer moest Thomas direct twee keer handelend optreden om een tegentreffer te voorkomen. Virtus speelde feller, hield Zundert onder druk, maar wist vooralsnog geen kansen uit te spelen. De keren dat Zundert de aanval zocht ging de vlag gemakkelijk omhoog. Na 60 minuten bracht Virtus drie wissels in. Het resulteerde direct in de aansluitingstreffer. Zundert beet van zich af, maar kreeg het organisatorisch niet meer voor elkaar. Toch kwam roodzwart nog enkele keren voor het Virtusdoel. Joey maakte de bal vrij, maar schoot op de keeper en Wessel werd onterecht teruggefloten Twintig minuten voor tijd verving Owen de goed en strijdbaar spelende Sam. Even later kwamen Jacco en Sem voor Maarten en Mike. In de slotfase werd de druk van Virtus steeds groter en kwam Zundert er niet meer uit. Een schot van Virtus werd met de hand beroerd. De appelerende roodzwarten zagen dat de scheidsrechter voor een penalty floot. Een moment van heroverweging was voor de scheidsrechter voldoende om Zundert een vrije trap te geven. In blessuretijd moest Zundert toch de gelijkmaker slikken. Bij een corner tastte Zundert koppend mis en werd de bal onberispelijk binnengeschoten.

Opstelling: Thomas van Nederkassel, Cas van Oijen, Bas Englebert, Ebbe van de Wouw, Stan Hombergen (W: Tieme Verschuuren), Sam Bestman (W: Owen Maas), Wessel Delcroix, Roy Jacobs, Mike Daemen (W: Sem van Elsacker), Joey Daemen en Maarten Arnouts (W: Jacco de Bil)

Wissels: Lars Vermeulen, Sem van Elsacker, Jacco de Bil, Owen Maas, Tieme Verschuuren