ZUNDERT SLEEPT MOEIZAME OVERWINNING UIT HET VUUR BIJ WDS ‘19

maandag 4 november 2013, 20:40

Zundert begon, na de goede overwinning op RBC logischerwijs met dezelfde opstelling als vorige week. Over de eerste helft valt weinig te vertellen behalve dat het getoonde spel aan beide zijden heel matig was. Al heel snel (20e min) moest Jesse Mouws geblesseerd het veld verlaten en werd gewisseld voor Frenk Zagers. Zoals gezegd gebeurde er niet erg veel in de eerste helft al dient te worden vermeld dat de paar kansen die er kwamen vooral voor WDS ‘19 waren. De schrik sloeg bij de Zundertsupporters om het hart toen Niek Damen te slap terugspeelde en een WDS ‘19-speler alleen voor Thomas bracht. Gelukkig schoot hij naast. Zundert kon aanvallend weinig brengen behoudens een paar schoten van afstand waarbij Erwin op slag van rust nog het dichtst bij en treffer kwam.

Na rust kwam Zundert gelukkig feller en energieker uit de kleedlokalen al bleef de kwaliteit van het spel matig. In de 58e minuut verlengde Erwin een lange bal van achteruit op Sven, deze werd onreglementair gestopt maar de overigens matig leidende scheidsrechter paste goed de voordeelregel toe en Sven schoot koel binnen 0-1. WDS ’19 schakelde daarna nog een tandje bij en zocht steeds nadrukkelijker de aanval en er kwamen dan ook wat hachelijke situaties voor het doel van Thomas die een paar keer handelend moest optreden. Het elftal van Ger Musters verdient echter een grote pluim voor de getoonde inzet in de tweede helft al was het kwalitatief niet altijd even goed, er werd voor iedere meter gestreden. Sven werd nog gewisseld voor Maikel die nog bijna 0-2 maakte. Rob Luijten kwam nog de moegestreden Rogier vervangen om de voorsprong vast te houden. WDS kwam nog een paar keer gevaarlijk door, gelukkig zonder resultaat. Heel de Rood-Zwarte aanhang slaakte dan ook een zucht van verlichting toen de scheidsrechter affloot en de driepunter binnen was. Door deze overwinning klimt Zundert op naar de top van de middenmoot en kan gelukkig nu het vizier gericht worden op de bovenste regionen van de ranglijst.

Opstelling:  Thomas van Nederkassel, Mathijs Hense, Dirk van Hasselt,Niek Damen, Rogier Haest ( 75e min Rob Luijten), Fabian Nelemans, Wim Kas, Nick Havermans, Jesse Mouws ( 20e min. Frenk Zagers), Erwin Braspenning, Sven Goethals.( 62e min. Maikel Zagers)