Zundert pakt eerste periodetitel zonder puntverlies

maandag 2 november 2015, 19:30

Een zonovergoten sportpark De Hooge Neerstraat van Internos en veel meegereisde Zundert supporters waren de ideale omstandigheden om de topper in de derde klasse  A  te spelen. Zundert begon sterk en zette Internos al gelijk vanaf de aftrap onder druk met goed voetbal. Dit resulteerde in de vierde minuut al in de 0-1 door Jesse Mouws. Jesse kopte een voorzet van Denis Vujcic, die door het centrale duo en de keeper volledig verkeerd ingeschat werd, binnen. Zundert bleef drukken en in de twaalfde minuut werd het bijna 0-2. Fabian Nelemans gaf een voorzet die door Olivier van Hassel op de lat werd gekopt waarna Ferdi Hereijgers de terugkaatsende bal intikte. Echter Ferdi stond op het moment van spelen buitenspel. Net voor rust gaf Olivier een steekpas op Denis, deze omzeilde zo de buitenspelval en legde de bal prima breed op Jesse die zijn tweede goal kon noteren. 0-2.

Na rust kwam Internos met veel fysiek geweld terug op het veld, wat resulteerde in veel overtredingen waardoor zowel Jesse als  Pieter Dictus geblesseerd het veld moesten verlaten. Het fysieke geweld resulteerde in één geweldige kopkans van Internos-zijde, die door de goed keepende Thomas van Nederkassel  met een katachtige reflex werd gepareerd. Na nog een paar kansjes over en weer kreeg  Zundert in de blessuretijd nog een vrijetrap net buiten de zestien die door Gaynio Aarts op de lat werd geschoten.

Al met al was het een enerverende wedstrijd die door Zundert dik verdiend gewonnen werd. Als de mannen van Ger Musters elke week met zo’n instelling het veld opgaan worden er deze competitie weinig punten verloren. Ook de verdedigend ingestelde spelers, die zelden of nooit genoemd worden, onder leiding van Niek Daamen hebben deze middag meer dan een dikke voldoende gescoord.

Mannen proficiat met het behalen van de eerste periodetitel en succes volgende week tegen Hoeven.

De opstelling: Thomas van Nederkassel, Rob Luijten, Frenk Zagers, Niek Daamen, Pieter Dictus (58' Thijs Damen), Dennis Verheijen, Fabian Nelemans, Olivier van Hassel, Denis Vujcic, Ferdi Hereijgers (67' Tjeu van der Heijden) en Jesse Mouws (62' Gaynio Aarts) .
Wisselspelers: Gaynio Aarts, Thijs Damen, Tjeu van der Heijden en Alex van Nederkassel.