Zundert niet langs Barça

maandag 27 januari 2014, 19:40

Op een redelijk droog maar hobbelig veld kwam Zundert deze middag niet in haar spel. Veel foutieve passes, slechte aannames en halve ingrepen bepaalden het beeld van de wedstrijd. Barça startte agressief en gaf Zundert geen ruimte om te voetballen. Toch was Zundert in het eerste kwartier tot tweemaal toe dicht bij de openingstreffer. Beide keren snelde Jesse zijn tegenstander voorbij, bereikte hij de achterlijn en legde de bal panklaar voor de goal. Er stond echter niemand  op de juiste plaats om binnen te schieten.  Daarna kreeg Barça haar grootste kans van de eerste helft.  Thomas redde echter op de inzet van de vrij gedraaide aanvaller. Na 35 minuten werd Zundert sterker dan de tegenstander en was er sprake van een offensiefje op het Barça-doel. Het leverde twee corners op en een levensgrote dubbele kans. Het schot van Maikel  werd vlak voor de doellijn gekeerd door een Barça-been en in de rebound wist de Barça-keeper met een reflex de inzet van Sven over te tikken.

Na rust was het eerste wapenfeit voor de Bredanaars. Een voorzet werd van dichtbij naast gekopt. In deze fase lag er wat meer ruimte op het veld en Barça profiteerde in de 50e minuut toen een verre trap over het middenveld heen stuiterde. De Zundert verdediging stond verkeerd te dekken en de Barça-spits knalde vanaf 30 meter schitterend in de kruising. Zundert herstelde zich binnen drie minuten van deze domper. Fabian stuurde Jesse weg die goed bleef kijken en de keeper met een schuiver door zijn benen verschalkte. Zundert ging op zoek naar meer en had drie minuten later bijna succes toen Sven een beste kans op de keeper schoot. Barça ging fysieker spelen en vergreep zich aan een aantal Zundertspelers wat hen een zestal gele kaarten opleverden. Tweemaal geel zorgde ervoor dat de thuisploeg in de laatste 10 minuten met tien man verder moest. Zundert wist de druk op te voeren maar de tegenstander bleef gevaarlijk in de counter. Vlak voor tijd had Maikel alsnog de driepunter op zijn schoen, maar zijn schot van dichtbij ging voorlangs.  

Door het verlies van Advendo bij koploper Bavel staat Zundert alleen bovenaan in de 2e periode. Alleen winst tegen Bavel en Schijf brengt deze titel naar de Wildert!

Opstelling: Thomas van Nederkassel, Rob Luijten, Frenk Zagers, Niek Daamen, Dorus Valk, Fabian Nelemans, Nick Havermans, Wim Kas, Sven Goethals, Maikel Zagers en Jesse Mouws