Zundert niet bij de les

maandag 23 september 2013, 19:40

Zundert startte beter dan Bavel. Al in de openingsfase kreeg Zundert twee uitstekende mogelijkheden. Echter tot twee keer toe redde de Bavel keeper met een reflex op een vrije trap en een kopbal van Erwin Braspenning. Bavel kon hier nauwelijks iets  tegenover zetten en kwam niet in de buurt van het Zundertse doel. Gaande weg de 1e helft werd het Zundertse spel slordiger, drie corners op rij kwamen niet voor en de passing werd onnauwkeurig. Zundert verloor het initiatief en Bavel  nam langzaam het heft in handen. Vlak voor rust leidde dit tot twee kansen. De eerste kon Thomas van Nederkassel gemakkelijk oprapen en de tweede werd hard voorlangs geschoten. Ruststand 0-0.

Terwijl Zundert in gedachten nog aan het theekransje zat voltrok Bavel direct na rust het vonnis. Bavel kreeg uit de eerste aanval een corner die na geklungel in de Zundertdefensie simpel werd binnengelopen. Pal hierop werd een Bavelspeler gehaakt in het strafschopgebied. De terechte penalty werd feilloos binnengeschoten.  Bavel zat op rozen en Zundert bleek niet in staat het  Bavel moeilijk te maken.  Zundert voetbalde paniekerig en kwam nog maar zelden tot een combinatie. Nadat Bavel eerst op de paal schoot en Thomas  fraai redde werd het uiteindelijk zelfs 3-0 door een lage harde schuiver. 10 minuten voor tijd deed Zundert iets terug. Een te verre vrije trap van Erwin werd opgepakt door de ingevallen Sven Goethals. Hij passeerde zijn man en schoot diagonaal binnen. Zundert leefde nog even op en probeerde het met een afstandschot van Wim Kas.  Aan de andere kant vergat de scheidsrechter de voordeelregel toe te passen en bestrafte Dirk van Hasselt met geel.  Bavel won verdiend met 3-1 van een zeer matig acterend Zundert.

Opstelling: Thomas van Nederkassel, Rob Luijten, Dirk van Hasselt, Niek Daamen, Rogier Haest (w. Mathijs Hense) Wim Kas, Frenk Zagers (w. Ferdi Hereijgers), Fabian Nelemans, Maikel Zagers, Erwin Braspenning en Jesse Mouws (w. Sven Goethals)