Zundert neemt afstand

maandag 1 mei 2017, 18:30

Een nagenoeg compleet Zundert liet op sportpark De Wildert zien dat het thuishoort in de 2e klasse. Uno Animo, nog kanshebber in de 3e periode, werd in de beginfase overrompeld en terecht verslagen. 2-0.

Een overweldigend startend Zundert kreeg, onder aanvoering van de uitstekende middenvelder Wim Kas, de mogelijkheden om in het eerste kwartier de wedstrijd in een beslissende plooi te leggen. Van de vier scoringskansen in de eerste zes minuten werd echter alleen de eerste benut. Na een voorzet van Rob Luijten in de 2e minuut werd Fabian Nelemans, volstrekt onnodig, in de zestien gehaakt. De terechte strafschop werd door Gaynio Aarts feilloos binnen getrapt. Vervolgens schoot Denis Vujcic op de vuisten van de keeper en snelde Gaynio keeper en, helaas, ook het doel voorbij. In de zesde minuut bediende Wim vanaf de achterlijn Denis. De deze middag weer goed, maar ongelukkig spelende Denis schoot de bal langs de keeper op het standbeen van een verdediger. Uno Animo stelde hier alleen een schotje van afstand tegenover. Na twintig minuten ging de Zundertse storm liggen en mocht ook Uno Animo aan aanvallen denken. De tegenstander probeerde het meestal met de lange bal maar werd niet gevaarlijk. Zundert bleef de baas en had na 22 minuten de pech dat een diagonale schuiver van Tim Goethals door de paal werd gekeerd. In de slotfase van de eerste helft had Denis, na afleggen van Tim, weer pech dat zijn schot door een verdediger werd gekeerd en schoten Fabian en Tim naast.

Direct na de thee besloot Denis, na een knappe solo, op de keeper en schoot Wim rakelings naast. Daarna behoedde Thomas van Nederkassel zijn ploeg voor de gelijkmaker door een schot van dichtbij te keren. Een vrije trap na 58 minuten leverde indirect de 2-0 op. Gaynio pikte de afgeslagen bal op, zette voor en Tim, de kleinste van het veld, kopte binnen. Tim maakte vervolgens bijna de 3-0 toen hij, na “roodzwart-Barça-getik” op het middenveld, alleen voor de keeper kwam. Uno Animo bleek deze middag niet bij machte om het Zundert moeilijk te maken. De tricolores kregen nog twee kansen. Thomas ranselde een vrije trap uit zijn doel en had geluk dat een poeier door een wirwar van benen over de lat ging. Zundert kreeg nog enkele kansjes en pakte twee onnodige gele kaarten. De eerste thuisoverwinning van 2017 kwam echter niet meer in gevaar en de ploeg van hoofdtrainer Ger Musters deed uitstekende zaken in de strijd om behoud van het 2e klasserschap.

Opstelling: Thomas van Nederkassel, Rob Luijten, Frenk Zagers, Pieter Dictus, Dorus Valk, Fabian Nelemans, Dennis Verheijen, Wim Kas, Tim Goethals, Denis Vujcic (W: Jesse Mouws) en Gaynio Aarts

Wisselspelers: Joep Jacobs, Lars van Elsacker, Thijs Damen, Jesse Mouws en Maikel Zagers