Zundert mist teveel kansen

maandag 24 maart 2014, 19:00

Zundert legde met name in de eerste helft een puike partij voetbal op de matig bespeelbare grasmat. Met name Dorus Valk, Olivier van Hasssel en Jesse Mouws zorgde voor zoveel dreiging dat het in de achteraf gedenkwaardige 10e minuut al raak was, door een geweldige rush van Jesse.

WEDSTRIJDSPONSOR

In diezelfde minuut vergat eerst Jesse de 2-0 te scoren en Michael Zagers kreeg zelfs de bal van 2 meter niet in het vijandelijke doel. Olivier mikte in de daaropvolgende aanval op de paal. Het was dan ook voor de Zundert supporters genieten op Sportpark de Wildert. Maar als zo vaak geldt ook de voetbalwet ”wanneer je zelf niet scoort het doelpunt soms aan de andere kant valt”. Door een slecht weggewerkte vrije trap in de onzeker ogende defensie viel de 1-1. In de 34e minuut trof Zundert wederom de paal via Fabian na een breedte pass van Dorus. Erg zuur werd het daarna toen een verdwaalde bal toevallig bij de WDS spits belandde die ook nog in buitenspel positie de 1-2 liet aantekenen. Zundert ging echter onverdroten door. Toen de meeste supporters al op weg waren naar de kantine was het wederom uitblinker Jesse die de stand gelijk trok.

Na rust een fel verdedigend WDS die er alleen op uit waren om Zundert het scoren te beletten. De scheidsrechter leek ook het spoor bijster. Hoe men ook zijn best deed de zorgvuldigheid verdween uit het spel en de rood zwarten ontbrak het aan het nodige geluk. Teleurgesteld door het gelijke spel en door de winst van concurrent Bavel kan Zundert zich nu opmaken voor de nacompetitie. Gezien het vertoonde spel moet Zundert in staat worden geacht om de zo fel begeerde promotie naar de 3de klasse af te dwingen.