Zundert klopt koploper

maandag 3 februari 2014, 22:00

In het eerste kwartier was Bavel de ploeg met het meeste initiatief, maar meer dan enkele corners leverde dat niet op. Zundert kwam steeds beter in haar spel en werd aanvallend steeds gevaarlijker. Af en toe kwam Bavel gevaarlijk opzetten, maar tot twee keer toe kon Thomas van Nederkassel een score voorkomen. In de 17e minuut tikte hij een hard schot over de deklat. Rond de 20e minuut werd Jesse na een mooie aanval via Wim gestuit. De vrije trap en de daarop volgende corner leverde niets op.

WEDSTRIJDSPONSOR

Sven kreeg in deze fase de eerste kans na een goed genomen vrije trap van Fabian. Na een half uur moest Thomas weer reddend optreden bij een strak schot van Bavel. Rond de 40e minuut werd Sven in de diepte aangespeeld. In tweede instantie kon hij de bal voorzetten op de vrijstaande Maikel, die vervolgens koel de 1-0 kon verzilveren. Dit was tevens de ruststand. Zundert startte de tweede helft voortvarend. Na vijf minuten werd Maikel binnen de 16 onderuit gehaald. De scheidsrechter zag er helaas geen penalty in. Amper een minuut later werd Maikel op rand 16 onder uit gehaald. Hij nam zelf de vrije trap en met een harde schuiver verschalkte hij de Bavel-keeper 2-0. Bavel probeerde daarna druk te zetten. Door het goed en fanatiek storen van het Zundert middenveld, kwamen zij nauwelijks tot succesvolle aanvallen. Vooral de snelle Jesse Mouws was ongrijpbaar voor de Bavel-verdedigers. Hij kon meestal alleen maar onreglementair worden gestopt. Zo ook in de 55e minuut. Dit zou toch zeker een penalty zijn!    Wederom zag de scheidsrechter dit anders. Gelukkig dacht hij er 5 minuten later hetzelfde over toen een Bavelspeler werd gehaakt in het Zundertse elfmetergebied. In deze fase waren er nog goede mogelijkheden voor Fabian en Sven.

In de 70e minuut kreeg Bavel een niet te missen kans, maar het vizier stond niet op scherp. Frenk kwam de moegestreden Nick Havermans vervangen. Rond de 80e minuut werd de voetballiefhebber getrakteerd op een unieke heerlijke goal. Op aangeven van Maikel kreeg Fabian, die met de rug naar de goal stond, rond de zestien de bal. Met een zijwaartse omhaal leverde hij een lob af over de keeper en scoorde met dit “bewussie” (zie BNdeStem van maandag) een zeldzaam mooi doelpunt. Olivier kwam daarna in de ploeg voor Wim. Daarna kreeg Zundert via Maikel en Sven nog enkele onbenutte  scoringskansen. Ferdie viel nog verdienstelijk in voor Maikel. Een hard werkende solide verdediging, een strijdend creatief middenveld en de energieke snelle buitenspelers met een effectieve spits, zorgden als collectief voor een prima overwinning.

De opstelling: Thomas van Nederkassel, Rob Luijten, Niek Daamen, Dirk van Hasselt, Dorus Valk, Wim Kas(Olivier van Hassel), Nick Havermans (Frenk Zagers), Fabian Nelemans, Sven Goethals, Maikel Zagers (Ferdi Hereijgers), Jesse Mouws. Wisselspelers: Frenk Zagers, Olivier van Hassel, Ferdi Hereijgers en Etienne Hereijgers.