Zundert G1 bekert door!

woensdag 30 oktober 2013, 23:00

Zundert G1 heeft dinsdagavond in Tilburg met 2-5 gewonnen van SC Olympus G1 en plaatst zich hierdoor voor de volgende ronde in de Omroep Brabant Cup.

Voor de 3e keer in 10 dagen werd in Tilburg afgetrapt tegen het sterke SC Olympus. Zaterdag 19 oktober werd, na een 3-0 ruststand, met 3-3 gelijkgespeeld in de strijd om de KNVB beker. Door het beter nemen van de noodzakelijke strafschoppen bekert Zundert verder. Zaterdag 26 oktober werd in competitieverband van de Tilburgers verloren met 2-1.

Dinsdag kwam Zundert ongelukkig op een 0-1 achterstand toen de Zundert-keeper gehinderd door de veldverlichting de bal in eigen doel tikte. Zundert liet zich echter niet van de wijs brengen en wist snel gelijk te maken. Nadat eerst het houtwerk nog eens werd getest  liep Zundert voor rust uit tot 1-3.

Na rust kwamen de Zundertse mannen al snel op 1-4. SC Olympus gaf echter niet op, schakelde een tandje hoger en kreeg diverse kleine kansen. Zundert stelde daar 2 pogingen tegenover die allebei het houtwerk raakten. De Tilburgers bleven aanvallen en wisten hun 2e treffer te scoren. Zundert moest verdedigen, deed dit met verve en bleef gevaarlijk in de counter. Vijf minuten voor tijd besliste Zundert door via onderkant lat de 2-5 op het score bord te zetten.

Voor het eerst in 3 jaar voetbal slaagde Zundert G1 erin om een wedstrijd te winnen van SC Olympus. Mannen proficiat!