Zundert en Rijen in evenwicht.

maandag 9 maart 2015, 18:30

Zundert startte sterk tegen koploper Rijen. Al na drie minuten kon de eerste mogelijkheid voor Zundert worden genoteerd. In de eerste 15 minuten kreeg Zundert meerdere mogelijkheden de score te openen. Een bal van de lijn en een kopbal tegen de lat van Pieter Dictus hadden een beter lot verdiend. Na ongeveer 15 minuten speelde Rijen zich onder de druk van Zundert uit. Zundert liet zich terug dringen en vergat in deze periode te voetballen. De druk van Rijen leverde niet echt grote mogelijkheden op maar dreiging was er wel.

In de 2e helft startte Rijen weer voortvarend en wilde de klus snel klaren. In de 54e minuut kregen ze loon naar werken. Een overtreding op het middenveld werd door de scheidsrechter weggewuifd, de daaropvolgende snelle aanval werd door Rijen koelbloedig afgemaakt. De Zundertaanhang vreesde het ergste, maar wonderwel herstelde Zundert zich en trok de wedstrijd geheel naar zich toe. De gelijkmaker kon dan ook niet uitblijven. In 66e minuut beoordeelde Jesse een pass van Denis op waarde en maakte de geboden kans wonderschoon af  (1-1). Een kwartier voor het einde kreeg Zundert de grootste kans in de schoot geworpen. Een verkeerde trap van de Rijen-doelman belande in de voeten van Ferry, die voor een leeg doel over schoot. De mogelijkheden volgde zich nu snel op. Uit een voorzet van de weer herstelde Tim Goethals ging de halve omzet van Fabian net naast. Enkele minuten later werd Denis subliem vrij gespeeld door Olivier. Het schot van Denis was echter te zwak waardoor de Rijen-doelman redding kon brengen.

A.s. zondag wederom een thuiswedstrijd tegen Groen-Wit. Laten we hopen dat de drie punten nu wel in Zundert blijven.

Ostelling: Thomas van Nederkassel, Rob Luijten, Frenk Zagers, Pieter Dictus, Niek Daamen, Wim Kas, Olivier van Hassel, Fabian Nelemans, Denis Vujcic, Ferdi Hereijgers en Jesse Mouws.