Zundert en Advendo delen de punten.

maandag 10 maart 2014, 21:00

Vanaf het begin gooide Advendo alles in de strijd om Zundert het voetballen onmogelijk te maken: een tomeloze inzet, veel (te ) fysiek spel en vele overtredingen. Zundert werd hierdoor overlopen op het middenveld en het was dan ook goed dat Thomas alert reageerde op enkele kopballen. Echt grote scoringskansen vielen in de beginfase echter niet te noteren. Op het half uur werd een scherpe pass op de bij Advendo uitblinkende Joey  van der Rijk goed aangenomen en strak voorgezet, waarna de spit droog kon binnenschieten 1 – 0, op dat moment een verdiende voorsprong. Zundert kon hier voor de rust weinig tegenover zetten behoudens enkele schoten van Wim en Maikel. In de 43e minuut werd Frenk Zagers lichtelijk onwel en moest worden vervangen door Dorus. Ruststand 1-0.

Na rust een heel ander spelbeeld alhoewel de eerste kansen in het tweede bedrijf ook voor Advendo waren. De gastheren hadden duidelijk voor rust te veel energie verbruikt en velen van hen konden in de tweede helft het tempo niet meer volgen. In de 51e minuut incasseerde Fabian de zoveelste onnodige en grove overtreding  aan de zijlijn. De daaropvolgende vrije trap van de uitblinkende Dorus werd door de wel heel vrij staande Olivier feilloos binnengekopt 1-1. In de periode hierna ontspon zich een uiterst spannende wedstrijd met doelkansen voor beide ploegen: Nick kopte net over, een vrije trap van Advendo gaat net over, Fabian schoot na een scrimmage op de paal. In de 57e minuut werd Nick Havermans vervangen door Sven Goethals en later kwam ook Ferdi nog voor Maikel in de ploeg. Zundert drong nog sterk aan, maar vond steeds de doelman van Advendo op zijn weg, terwijl ook Thomas aan de andere kant nog een paar keer handelend moest optreden. In de laatste minuut was Zundert nog het dichtst bij een doelpunt toen gelegenheidsrechterspits Wim Kas nog een keer uithaalde en de doelman tot een uiterste redding dwong. Eindstand 1-1, op zich een terechte uitslag, maar een uitslag waarmee koploper Bavel nog het meest tevreden mee zal zijn.

Opstelling: Thomas van Nederkassel, Rob Luijten, Dirk van Hasselt, Niek Damen, Frenk Zagers (Dorus Valk), Nick Havermans (Sven Goethals), Niels Damen, Olivier van Hassel, Wim Kas, Maikel Zagers( Ferdi Herreijgers), Fabian Nelemans.