Zundert de baas over Sprundel

maandag 25 november 2013, 19:00

Zundert was vanaf het begin de gevaarlijkste ploeg. Nadat enkele corners geen resultaat hadden opgeleverd, viel in de 10e minuut de openingstreffer. De weer onnavolgbare, goed spelende,  Jesse Mouws begon aan een solo. Hij werd binnen de 16 gevloerd. De scheids zag het anders en gaf slechts een vrije trap. Erwin Braspenning knalde de bal echter onhoudbaar binnen.  De zeer bedrijvige uitblinker Wim Kas stond vaak aan de basis van de goed opgezette aanvallen. Zo waren er prima mogelijkheden voor Jesse en Erwin. Het aanvallende spel werd beloond in de 24e minuut.  Jesse speelde Erwin goed aan, die vervolgens aflegde op Fabian Nelemans die beheerst binnen schoot. Daarna werd Sprundel wat gevaarlijker. Eerst moest Thomas van Nederkassel nog redding brengen na een ongelukkige terugspeelbal. In de 34e minuut kwam de aansluitingstreffer van de gasten. Een voorzet viel over de verdediging en de goed doorgelopen Sprundel-spits nam de bal met succes direct op de pantoffel. Nog voor de rust waren er goede kansen om te scoren voor Frenk Zagers die op maat bediend werd door Jesse (2x) en Fabian.

In het tweede bedrijf ging Sprundel op zoek naar de gelijkmaker. Toch was het Zundert dat de beste kansen kreeg.  Wederom een goede assist van Jesse, nu op Fabian. Zijn schot miste kracht en was een makkelijke prooi voor de keeper. In de 65e minuut een voorzet van Wim op Frenk, die prima inkopte, maar de keeper kon zijn inzet maar net keren. Zowel Fabian als Jesse konden de score nog verhogen, maar zij stuitten op de keeper. In de 75e minuut redde Thomas uitstekend. In deze fase kwam Sprundel verschillende keren gevaarlijk door. De voor Erwin ingevallen Maikel Zagers kreeg ook nog een kans, wederom na een assist van Jesse. In de 84e minuut een voorzet van Wim op Fabian die afspeelde op Maikel. Zijn schot stuitte op de keeper, maar uit de rebound was Jesse er bij de kippen bij en rondde resoluut af. Ook Nick Havermans en Frenk (wederom op aangeven van Jesse) kregen nog een kans te scoren. Het slotoffensief was voor Sprundel, maar Thomas voorkwam met een goede redding, dat Sprundel nog kon scoren.

Hopelijk kan Zundert zondag, thuis, de goede serie vervolgen en ook Gloria UC aan de zegekar binden.

De opstelling: Thomas van Nederkassel, Rob Luijten, Dirk van Hasselt, Niek Daamen, Rogier Haest, Fabian Nelemans, Nick Havermans, Wim Kas, Frenk Zagers, Jesse Mouws, Erwin Braspenning (71e minuut Maikel Zagers).