Zundert bekert verder

woensdag 23 oktober 2013, 12:30

Zundert dat fel en gedreven startte was de gehele eerste helft de bovenliggende partij. De goede beginfase resulteerde binnen een kwartier in een 2-0 voorsprong. Eerst werd Jesse in de 7e minuut weggestuurd. Zijn afgeslagen voorzet werd door Wim Kas opgevangen, die een tegenstander passeerde en diagonaal in de verre hoek binnenschoot. Op het kwartier kreeg Zundert een vrije trap aan de zijlijn halverwege de helft van de tegenstander.  Fabian slingerde de bal in de zestien waar Erwin de bal fraai binnen kopte.  SC Gastel was tot dan alleen  maar gevaarlijk geweest met een schot voorlangs en een vrije trap. Halverwege de 1e helft kon Zundert het duel al vroegtijdig in het slot gooien, maar het tegenovergestelde gebeurde. Wim kas zette met een dieptepass Fabian en Sven alleen voor de uitlopende keeper. Fabian stiftte de bal echter op de achterste staander waar een breedtepassje op Sven wellicht voor meer succes had gezorgd. In de  daarop volgende aanval schoot  Gastel via onderkant lat de 2-1 binnen. Zundert herstelde binnen 2 minuten de marge. Eerst spatte een vrije trap van Wim op de vuisten van de keeper. De volgende vrije trap werd door Erwin snoeihard door de muur en achter de keeper geschoten. 3-1.

Zundert startte de tweede helft met Pieter  en Maikel  voor Rogier en Sven. Binnen vijf minuten moest  Zundert ook zijn 3e wissel gebruiken toen Rob geblesseerd uitviel. Dirk was zijn vervanger.  Mede door de vele regen en het slechte veld was het niveau van de tweede helft  een stuk minder.  Gastel  ging agressiever spelen en Zundert verloor vaak de 2e bal waardoor Gastel een klein overwicht opbouwde. Nadat Zundert twee goede aanvallen over links zonder succes afrondde leidde Jesse door onnodig balverlies de 2e tegentreffer in.  3-2. Gastel  zette en extra spits in om de gelijkmaker te forceren, maar Zundert bleef door gezamenlijk strijd te leveren vrij eenvoudig op de been. Via Jesse had het in de slotfase nog de 4e treffer op de voet, maar de Gastel-doelman redde.  Een verdiende overwinning voor Zundert waar de selectie vertrouwen uit kan putten voor de komende wedstrijden!

Opstelling: Etiënne Hereijgers, Rob Luijten (51' Dirk van Hasselt), Mathijs Hense, Niek Daamen, Rogier Haest (46' Pier Dictus), Fabian Nelemans, Nick Havermans, Wim Kas, Sven Goethals (46' Maikel Zagers), Erwin Braspenning en Jesse Mouws