Zundert 2 stunt wederom in beker

maandag 30 januari 2017, 20:30

Kleinduimpje laat reus struikelen.

In de vierde rond van de beker moest stuntploeg Zundert 2 weer tegen een sterker geachte tegenstander. Deze keer kwam hoofdklasser Baronie 2 naar sportpark de Wildert.

In de eerste helft bleef het knap 0-0. Gezien de kansen, had Baronie de meeste aanspraak op een voorsprong. Maar steeds voorkwam onzorgvuldig afwerken of goed keeperswerk van Sander een tegentreffer. Ook haalde Mathijs nog een keer knap de bal van de lijn. Een keer leek het mis te gaan, maar het doelpunt werd terecht afgekeurd vanwege buitenspel.

Zundert stelde daar ook een aantal mogelijkheden tegenover. Een geweldige voorzet van Sjoerd kon net niet binnen gewerkt worden door Thijs. Even later uit een ingooi van Sebestiaan, stuurde Sjoerd met een steekpass Thijs de diepte in. Het gevaar werd op tijd voorkomen door de defensie van Baronie. En ook een poging uit de tweede lijn van Thijs kon worden gestopt.

In de rust werden de complimenten uitgedeeld voor de uitvoering van het tactisch plan. De sterkere tegenstander werd in bedwang gehouden door hard werken voor en met elkaar. Er werd voor iedere meter gestreden.

In de tweede helft met Yannick en Ricky voor Mathijn en Lars werd de strijd voortgezet. Beide voerden goed de taken uit en vielen dus goed in. De spanning steeg met de minuut. Er werd aan beide kanten ook een gele kaart uitgereikt. In de 62e minuut was het Sjoerd die diepte in gestuurd werd. Hij leek te lang te wachten met z’n voorzet en ging na contact naar de grond. De scheidsrechter besloot een penalty te geven. Gezien de afdrukken in het been van Sjoerd, terecht. Yannick ontfermde zich over deze buitenkans en schoot de bal binnen.

Daarna was het nog bijna een half uur billenknijpen, zeker gezien de 4 minuten extra tijd. Maar het sterk als team spelende Zundert 2 hield knap stand. En zo verdwijnt ook het balletje met Zundert 2 in koker voor de loting van de kwartfinale.

Nog even nagenieten van deze opmerkelijke prestatie en dan weer vol aan de bak in de competitie waar de punten ook welkom zijn.