Weer winst Zundert

maandag 19 oktober 2015, 19:30

Zundert startte weer voortvarend. Jesse Mouws verzilverde zijn basisplaats al snel. Na twee schietpogingen was het de derde keer scheepsrecht. In de diepte aangespeeld, kapte hij zijn tegenstander uit en schoot vlijmscherp raak in de 13e minuut. Zundert speelde energiek, maar was af en toe te slordig in de opbouw. Nadat de scheids een vlagsignaal van zijn assistent negeerde, moest Thomas van Nederkassel voor het eerst in actie komen. Uit een corner kreeg Pieter Dictus nog een goede kopkans. Helaas ging de bal over. Terneuzen werd zelden gevaarlijk. Verder dan een schot naast de goal kwam het niet. Fabian Nelemans kreeg nog een kans met het hoofd te scoren, maar ook zijn poging lukte niet. Op slag van rust speelde Olivier van Hassel Jesse de diepte in. Op bijna identieke wijze lukte het Jesse weer en bracht de ruststand op 2-0.

Na de thee was Zundert de eerste twintig minuten nog steeds heer en meester. Een aantal goede mogelijkheden werd niet benut. Denis Vujcic kopte over en een tweede kopbal werd uitstekend gered door de keeper. In de 57e minuut werd Terneuzen gered door de paal na een strak schot van Gaynio Aarts na goed aangeven van Olivier.  Rond de 70e minuut sprong Rob Luijten een tegenstander wat ongelukkig in de rug. De toegekende penalty werd benut. Vanaf dat moment werd de wedstrijd heel rommelig en de sfeer grimmiger. Terneuzen pompte alle ballen richting Zundert goal. Zundert verdedigde goed alleen de  opbouw was niet altijd meer zuiver. Terneuzen kreeg heel wat vrije trappen mee, ondanks hun fysieke inbreng. De assistentscheidsrechter van Terneuzen begon vanaf dat moment ook te geloven, dat hij Terneuzen aan de gelijkmaker kon helpen. Enkele keren vlagde hij zeer onsportief de veel belovende Zundert aanvallen terug. Pas later kwam de scheids tot het besef, dat dit geen fairplay was en verzocht de man de vlag neer te leggen. Ruim een kwartier bleef het onrustig op het veld, bij beide dugouts en het publiek. Tot overmaat van ramp kreeg Rob zijn tweede gele kaart voor een kleine overtreding. Thijs Damen werd in de ploeg gebracht voor Denis. In de slotfase had een vlammend schot van Fabian een beter lot verdiend. Terneuzen bleef echter pompen en had bijna nog succes toen Thomas werd uitgespeeld aan de zijlijn. Gelukkig stond Pieter paraat op de doellijn. De ploeg knokte tot het laatste moment om de overwinning over de streep te trekken. En dat gebeurde ook. Een compliment voor het hele team is zeker op zijn plaats.

Zondag naar Steenbergen. Bij winst is Zundert alleen koploper.