Vooruitblik op zondag

donderdag 10 oktober 2024, 18:00

Angstgegner Hoeven komt op bezoek

Je hebt ploegen die Zundert goed liggen en ploegen waartegen het altijd lastig is. Hoeven behoort in de laatste categorie. Het zijn bijna altijd moeizame duels. Toch viel de laatste onderlinge confrontatie in Zundert in het voordeel van de thuisploeg uit. De roodzwarten wonnen in het seizoen 2022-2023 met 3-1 op eigen veld, na eerder in het seizoen met 5-0 te hebben verloren in Hoeven.

Hoeven speelde het grootste deel van de geschiedenis in de vierde en zelfs vijfde klasse. Eigenlijk is het pas sinds 2011 regelmatig in de derde klasse te vinden. Vorig jaar kwam het binnen 1 seizoen terug na de onverwachte degradatie. Via een tweede plaats werd de play-off bereikt. Hierin werden WVV’67 (2-1) en Breskens (4-1) verslagen. Met 61 voor en 21 tegen was het de meest productieve ploeg uit de competitie en kreeg het de minste treffers te incasseren. Dit jaar gaat het vooral door de 6-4 overwinning vorig weekend tegen Virtus weer goed met de productie. Alleen valt het aantal tegendoelpunten nu op. Met 9-9 heeft Hoeven het vaakste gescoord van iedereen, maar de negen tegentreffers zijn daarentegen ook het tweede hoogste aantal van de competitie. Door twee overwinningen en 1 nederlaag heeft Hoeven overigens wel 1 punt meer veroverd dan het ongeslagen Zundert.

Hoeven werd net als Zundert eerste in de bekerpoule. Met 0-6 overwinningen bij zowel DIOZ als NSV ging dat een stuk overtuigender dan bij onze mannen. De 1-1 tegen Rood Wit was voldoende om met drie doelpunten verschil de volgende ronde te halen. Rimboe is hier de volgende tegenstander van Hoeven.

Zundert dat een ware tsunami aan grote en kleine blessures kent, won vorige week toch wel verrassend bij koploper Victoria’03. In een lange traditie van overwinningen op koplopers was dit weer een mooie bevestiging van de status als reuzendoder die Zundert heeft. Het was een hele knappe teamprestatie, waarin hard voor de bal en elkaar geknokt werd. Het was niet altijd even mooi en stijlvol, maar de drie punten kwamen zelden echt in gevaar.

Door de vele blessures is het veel improviseren. Er staat op sommige momenten, zoals na het uitvallen van aanvoerder Roy wel een heel jong team op het veld. En indirect heeft het ook veel impact op de samenstelling van Zundert 2, dat mede hierdoor nog zonder punten is na drie wedstrijden. Hopelijk kunnen er deze week weer wat spelers terugkeren van blessureleed, zodat beide teams sterker worden. Tegenstander Hoeven is dus een geduchte opponent die goed aan het seizoen begonnen is. Kom naar sportpark de Wildert om onze mannen naar een overwinning te supporteren. HUP ZUNDERT!