Verlies voor onmachtig Zundert

maandag 15 februari 2016, 20:00

Zundert trok vanaf het beginsignaal ten aanval en probeerde de tegenstander vast te zetten op eigen helft. Het leverde in de eerste 10 minuten twee kansen op. Fabian Nelemans schoot over en Denis Vujcic was, vrij voor de keeper te gehaast. BSC speelde compact met veel mensen achter de bal, liet Zundert voetballen en loerde op de counter of Zunderts balverlies. Al in de 13e minuut had deze tactiek succes. Balverlies op het Zunderts middenveld leidde een doeltreffende Roosendaalse aanval in. 1-0. Zundert bleef het spel maken, maar was slordig in de eindpass en kon de BSC-defensie nauwelijks verontrusten. Eénmaal moest de BSC-goalie buiten de zestien met het hoofd redding brengen en na een prachtige actie van Gaynio Aarts op de achterlijn besloot Olivier van Hassel in kansrijke positie over. Zes minuten voor rust plaatste de Zundertverdediging tot tweemaal toe de bal in de voeten van de tegenstander. BSC profiteerde van het Zunderts geschutter en liet Thomas van Nederkassel kansloos.

Na rust probeerde Zundert met een extra spits in de ploeg  de nederlaag af te wenden en ging het achterin een-op-een spelen. De goede bedoelingen konden na zeven minuten echter de prullenbak in. De dienstdoende arbiter, die te vaak te ver van de spelsituatie afstond zag de Roosendaalse overtreding niet. De daarop volgende crosspass belande bij de BSC spits, die zich te gemakkelijk van de Zundertverdediger ontdeed en de bal schitterend in de kruising schoot. Zundert was verslagen, maar bleef wanhopig naar een treffer zoeken. De roodzwarten kregen hiervoor ook de kansen, maar vonden steeds een geweldige BSC-keeper op hun weg.  Het massaal de aanval zoeken leidde verdedigend tot steeds grotere risico’s waardoor BSC tot vier keer toe alle gelegenheid kreeg om de score uit te bouwen. Thomas toonde zich in de rechtstreekse duels echter steeds sterker dan zijn tegenstander. Een wedstrijd om snel te vergeten. A.s. zondag wacht de koploper in Kruisland.

Opstelling: Thomas van Nederkassel, Rob Luijten, Frenk Zagers, Niek Daamen, Thijs Damen (W: Jesse Mouws), Dennis Verheijen (W: Tjeu van der Heijden), Olivier van Hassel, Fabian Nelemans, Tim Goethals (W: Ferdi Hereijgers), Denis Vujcic) en Gaynio Aarts.

Wissels: Tjeu van der Heijden, Jesse Mouws, Sander Bouw, Ferdi Hereijgers en Pieter Dictus