VERDIEND GELIJKSPEL ZUNDERT

maandag 18 maart 2013, 18:00

Zonder de geblesseerde Roy Jacobs kende het jonge Zundert een goede start. Vanuit een gesloten verdediging bouwde Zundert diverse gevaarlijk aanvallen op. De wedstrijd was amper 6 minuten oud, toen Dorus Valk een diepe bal gaf op spits Fabian Nelemans. Vanaf zeker 20 meter lobte hij met buitenkant rechts de bal over de keeper het doel in. Meteen daarna was RCD gevaarlijk en belandde een schot op de paal. In de 10e minuut stuurde Denis Vujcic Fabian de diepte in. Hij kwam alleen voor de keeper, die de bal maar net kon stuiten. Ook Jesse Mouws kreeg nog een prima mogelijkheid op aangeven van Fabian. Zijn schot ging helaas naast. Na ruim een half uur zette Denis knap door, maar weer stond de keeper in de weg.  Het spel werd steeds fysieker en de verzorgers hadden het erg druk. Rob Luijten was de pechvogel van de eerste helft en moest net voor rust vervangen worden door Frenk Zagers. Zundert was de eerste helft het meest gevaarlijk. Jammer, dat dit niet in meer doelpunten werd uitgedrukt.

RCD was de betere ploeg in de tweede helft. Niet dat het heel veel kansen creëerde, maar het bleef wel steeds aandringen. In de 60e minuut trof Louis Laros (ex prof) de lat na een goed genomen vrije trap. Zundert bleef goed in de organisatie spelen, maar het kostte heel veel kracht. Het team vocht als een leeuw en schuwde ook niet het fysieke duel. Het kwam amper nog aan aanvallen toe. Denis werd vervangen door Tim Goethals. Zowel Jesse en Tim werden, toen ze op snelheid doorbraken,  gepakt, waardoor eigenlijk goede mogelijkheden werden geblokkeerd. Pas in de slotminuten van de reguliere speeltijd kon RCD na een voorzet van Laros de gelijkmaker binnen koppen. Jammer, want iedereen gunde dit hardwerkend Zundert de drie punten.

Door de winst van Beek-Vooruit staan we op de laatste plaats. Zondag komt de Beek naar Zundert en gaan we de rollen omdraaien en vechten voor behoud in de 3e klas. Supporters kom zondag zeker naar de Wildert en moedig ons vlaggenschip aan.  Alle steun is welkom.

(de opstelling: Etienne Hereijgers, Rob Luijten (W), Dirk van Hasselt, Niek Daamen, Dorus Valk, Wim Kas, Niels Damen,  Olivier van Hassel, Jesse Mouws, Denis Vujcic (W), Fabian Nelemans. Wisselspelers: Erwin Braspenning, Tim Goethals(W), Frenk Zagers (W), Roy Nouws)