Valse start Zundert

zondag 8 september 2013, 21:25

Wie Zundert de eerste twintig minuten zag acteren, dacht, dat het wel eens een ruime overwinning voor Zundert zou worden. Al in de achtste minuut bracht Erwin met een prachtig schot de voorsprong. Vijf minuten later was er een goede mogelijkheid voor Fabian. Zijn schot werd gekeerd door de keeper. Daarna weer een goede kans voor Fabian, zijn schot ging naast. In dezelfde minuut nog volgde een aanval op rechts. Rob zette uitstekend voor op Olivier, die goed inkopte, maar de goalie kon de bal net stoppen. Weer een minuutje later opnieuw een aanval. Het schot van Erwin ging naast. Halverwege het eerste bedrijf kwam Chaam al gevaarlijker door. Thomas moest tot twee keer toe redding brengen. In de 33e minuut werd Jesse onregelmatig afgestopt. Uit de vrije trap kopte Frenk op de lat. Broer Michael mocht nog geen minuut later aanleggen voor een vrije trap, maar deze ging ruim over. In de 42e minuut werd Olivier gepakt, maar de free-kick van Erwin leverde ook geen resultaat op. Zundert probeerde het de eerste helft met mooi technisch voetbal, echter Chaam ging steeds fysieker spelen, won op kracht en drive vaker de duels, maar belette ook met vele overtredingen, dat Jesse, Olivier en Fabian gevaarlijk konden worden. Voor veel mindere overtredingen moesten enkele van onze spelers geel incasseren! Op slag van rust kon Chaam profiteren van het niet adequaat uit verdedigen. Een laag strak schot ging via binnenkant paal de goal in.

Na de thee kwam Chaam meteen goed uit de startblokken en kon direct de 2-1 aantekenen. Dat de bal daar voor, na knullig balverlies, ruim over de zijlijn was, werd helaas niet gezien door de assistent van Chaam. Daarna ging er zowat alles fout wat er maar fout kon gaan. Het collectief van Chaam was Zundert de baas en elke counter leverde zowat een tegengoal op. Dit staaltje van effectiviteit brak Zundert volledig en binnen 15 minuten stond het 4-1! Diverse wissels (Sven voor Rob, Ferdi voor Frenk)konden het tij niet meer keren en Chaam slaagde er zelfs in om in de 75e minuut nogmaals te scoren uit een counter, wederom veroorzaakt door een slordige opbouw. Zundert kwam nog wel tot enkele kansen voor Jesse, Michael Zagers en de goed ingevallen Ferdi Hereijgers, maar er werd niet meer gescoord. Al met al een valse start van de competitie. Hopelijk een goede les voor de volgende match. Als die met dezelfde drive, passie en teamspirit wordt gespeeld zoals Chaam dat deed kan er zondag, als Barca op bezoek komt, hopelijk al sprake zijn van een positieve herstart. Strijd en vechtlust zullen mede bepalend zijn voor een goed resultaat in deze vierde klas.

De opstelling: Thomas van Nederkassel, Rob Luijten(W 65e minuut)), Niek Daamen, Dirk van Hasselt, Rogier Haest, Fabian Nelemans, Frenk Zagers (W 75e minuut), Olivier van Hassel, Michael Zagers, Erwin Braspenning en Jesse Mouws. Wisselspelers: Wim Kas, Mathijs Hense, Sven Goethals(W 65e minuut), Ferdi Hereijgers (W 75e minuut) en Alex van Nederkassel.

Gele kaarten: Dirk van Hasselt (27e), Frenk Zagers (35e),Jesse Mouws (65e), Olivier van Hassel (67e) en Erwin Braspenning (80e).

Geblesseerd: Niels Damen, Tim Goethals, Wim Kas en Denis Vujcic.

Vertrokken: Roy Jacobs (Baronie), Toufik Ould el Hadj (Turnhout) en Roy Nouws (Achtmaal)