Trainingskamp Dames Bergeijk

zondag 20 januari 2013, 18:55

Vrijdag 4 januari
Op vrijdagavond vertrekken we om 19.00 uur met 35 dames en begeleiders richting Bergeijk. Nadat alle spullen in de bus zijn geladen kunnen we gaan rijden. Omstreeks 20.15 uur komen we aan bij onze locatie Willy Hoeve. Als alle spullen weer zijn uitgeladen en iedereen zijn of haar spullen naar de kamers hebben gebracht, verzamelen we in de recreatiezaal Miranda legt het avondspel uit en er worden lootjes getrokken voor de teamindeling. Nadat de 6 groepen zijn ingedeeld kunnen we beginnen. Er moest 3 spelletjes gespeeld worden waarbij muntjes verdiend konden worden die later ingezet konden worden bij het eindspel

De 3 spelletjes waren:
Quiz die bestond uit 3 onderdelen: krantenquiz (vragen waarvan de antwoorden teruggevonden konden worden in de Zundertse Bode), logoquiz en spelregelquiz.
Actiefspel die bestond uit 2 onderdelen: een zo hoog mogelijke toren bouwen van spaghetti marsch mallows en bierviltjes en het spel letterpakken uit de het TV programma de Jongens tegen de Meisjes waarbij woorden van 4 letters geraden moesten worden.
Bosspel waarbij je in het donker een draad moest volgen en naar muntje moest zoeken die verstopt waren in een met sfeerlichtjes afgebakend terrein.

Het eindspel was het Paardenracespel bekend uit Holland Casino. Dit was een spel waarbij spelleider Ellen Damen een kaart trok waarbij de “paarden” Patty (klaveren), Debbie (schoppen), Ellen Br. (harten) en Miranda (ruiten) en waarop ingezet kon worden.

Uiteindelijk kwamen er 2 winnaars naar voren die door 2 verliezende partijen de volgende ochtend met een ontbijtje op bed werden getrakteerd en geen corveedienst hoefden te draaien.

Daarna werd er nog in de late uurtjes gekletst of een spelletje “Zapp de neger”, stoelendans, Koehandel of Boomke Whist gespeeld onder het genot van een hapje en drankje (shotjes) en waarbij op de achtergrond de klanken te horen waren van “licht klassieke muziek”.

Zaterdag 5 januari

Na een voor sommige korte nachtrust zijn de late vogels (Boomke Whist) er al weer als eerste uit om koffie te zetten en de tafels te dekken. Na het ochtendontbijt vertrekken we om half 10 richting Heeze om te voetballen tegen de plaatselijk dames van RKSV Heeze. Aangekomen in Heeze worden we prima ontvangen en in de kantine kletsen we even bij met de begeleiders van de dames van Heeze. Na een minuut stilte kan de vriendschappelijke wedstrijd beginnen. Al snel kijken we tegen een 1-0 achterstand aan als de achterhoede op één lijn staat en de snelle spits van Heeze kan scoren. In de 17e minuut maakt Nicole de 1-1 gelijkmaker na een mooie combinatie tussen Amke en Ankie. Franske straft in de 21e minuut naar goed storen een foutje achterin af en zo staat het 1-2. Heeze komt in de 19e minuut op gelijke hoogte als een afstandsschot over Laura heen gaat. Na de rust komt Heeze in de 51 minuut op 3-2 na een mooie aanval. Zundert heeft daarna het betere van het spel en komt in de 80e minuut op 3-3 als Monique de bal van afstand in de kruising schiet. Uiteindelijk blijkt dat de conditie van de Zundertse dames beter is en het is Franske die in de 88e minuut met een boogballetjes over de keeper heen schiet en de eindstand van 3-4 weet vast te leggen.

Na de wedstrijd vertrekken we richting Valkenswaard waar we bij Herberg de Taamvenhoeve verzamelen. Onder begeleiding gaan we vervolgens naar het bos waar we door 2 instructeurs uitleg krijgen en de groep in tweeën wordt gesplitst. Elke groep ging met een instructeur het bos in waar een 6-tal spelletjes in steeds wisselende groepssamenstelling afgelegd moesten worden.

De spelletjes waren een touwbrug over het water (applaus voor Kyra die een angst heeft overwonnen), doolhof onder de grond (waarbij 1 groep langs dezelfde kant weer naar buiten kwam) en daarna een puzzel oplossen, hindernisbaan (met de geweldige koprol van Chloë), pijltjes blazen in een dartbord (waarbij een enkeling dacht dat het een trompet was), in groepsverband een puzzel oplossen en als laatste een geweldig spel met lasserguns waarbij je geraakt moest worden op de schouders of op het geweer en bij 5 hits was je af. Voor ieder spel werd een andere groepsleider aangewezen die vervolgens weer een groep moest samenstellen. Voor ieder gewonnen spel kon per team 5 punten verdiend worden. Uiteindelijk kwamen er 2 groepswinnaars naar voren tw Ankie en Ruud, die via spijkerbroek hangen moest gaan beslissen wie de uiteindelijk winnaar van de middag zou worden. Ankie bleek over meer spierballen te beschikken dan Ruud (of was het techniek)!

Na een geslaagde middag keren we huiswaarts richting de Willy Hoeve, waar iedereen voldoende tijd heeft om te douchen.

Daarna kunnen we aanschuiven voor het avondeten dat op voortreffelijke wijze door Bernice (die hiervoor achter was gebleven op de Willy Hoeve). Het diner bestond uit een tomatensoep, nasi met satésaus of macaroni met tomaten-groentesaus en ijs na. Gezien het feit dat er nagenoeg niets meer over was van het eten kan de conclusie worden getrokken dat het lekker was. Nadat alles was afgeruimd en afgewassen konden de voorbereidingen worden getroffen voor het avondprogramma. Om 21.30 uur komt een grote touringcar voorgereden die ons naar Valkenswaard zal vervoeren, waar we een bezoek brengen aan Muziekcafe Old Dutch. Voordat we op plaats van bestemming zijn wordt ons clublied nog eens ingezet en ook het inmiddels veel besproken rondje rotonde mag niet ontbreken.

Bij binnenkomst in muziekcafe Old Dutch is het nog rustig , maar al snel raakt het café vol en verzamelen zich steeds meer mannen rond de Zundertse dames op de dansvloer. Ook de obers en barmannen- vrouwen hebben het Zundertse gezelschap snel in de gaten dat ze wel in zijn voor een feestje. Met enige regelmaat worden er (gratis) shotjes verstrekt. Op een onfortuinlijke valpartij van Bonnie na, die haar knie ’s-nachts moest laten voorzien van een vijftal hechtingen, een geslaagde avond. Afspraak was dat we om stipt half 3 weer door de bus worden opgehaald om ons terug te brengen naar de Willy Hoeve. Daar aangekomen worden de dag en avond onder het genot van nog een drankje en hapje geëvalueerd. Kort daarna gaan de meeste moe maar voldaan richting bed voor enkele uurtjes rust.

Zondag 6 januari
Een zondagmorgen waarbij de meeste lekker kunnen uitslapen naar een vermoeiende stapavond. Vroege vogels Tom en Nienke hebben gezorgd dat de koffie is gezet en de tafels gedekt. De gebruikelijke eitjes met spek worden door Kees gebakken en door Tom uitgeserveerd. Na het ontbijt is het omkleden voor de ochtendtraining. Onder leiding van Kees H. worden er enkele rondjes tempo gelopen. Daarna wordt de groep in tweeën gesplist en worden er een sprintoefening en een schiet- en kopoefening gedaan. Afgesloten wordt met 2 kleine partijtjes waarbij op passende muziek wordt gedanst en zelfs de polonaise gelopen. Een uur later wordt besloten dat het genoeg is en wordt de training afgesloten. Nadat iedereen weer is gedoucht en de kamers zijn opgeruimd vertrekken we omstreeks 13.00 uur richting huis, waarbij een enkele een ommetje heeft gemaakt in Belgenland!

Wederom zit er een zeer geslaagd trainingskamp erop.

Dank aan de organisatie Ellen D., Ellen Br., Miranda, Patty en Miranda.