Moeizame winst Zundert

maandag 31 oktober 2011, 23:55

MOEIZAME WINST ZUNDERT

Onder de rook van de Amercentrale wist Zundert tegen Right’Oh met veel moeite de buit binnen te halen. Het sloot daarmee de eerste periode van acht wedstrijden zeer succesvol en ongeslagen als periodekampioen af. Uitslag: 0-1.

Zundert startte redelijk en bouwde een licht veldoverwicht op. Het kreeg binnen tien minuten al een paar goede mogelijkheden. Schoten van Denis Vujcic en Tim Goethals misten helaas doel. Maar ook Right’Oh werd een enkele keer gevaarlijk. In de 25e minuut werd Etienne uitgespeeld, maar de levensgrote kans, die daaruit ontstond, werd hoog over geschoten. Na bijna een half uur verstuurde Niels Damen een diepe pass naar Denis. Een verdediger maakte een foutje (polletje?), waardoor Denis door kon. Zijn inzet werd in eerste instantie gestopt door de keeper, maar uit de rebound tikte Denis keurig de 0-1 binnen. Voor rust kreeg Right’Oh nog een mogelijkheid. Spits Luc Oudzegel, die overigens prima verdedigd werd door Dirk van Hasselt, kopte naast. Na de thee pakte Right’Oh de zaken veel fanatieker op. Op alle posities werd zoveel druk gezet, dat Zundert nauwelijks meer aan voetballen toe kwam. Toch creëerde Right’Oh maar een tweetal kansen. Twee schuivers gingen net naast. Tussen die twee mogelijkheden kreeg Zundert ook nog kans om te scoren. Tim Goethals ging in de 72e minuut op snelheid de zestien in, maar zijn schot belandde op de keeper. De bal kwam voor de voeten van Jeroen Slootmans, die inviel voor de geblesseerde Fabian Nelemans. Jeroen had het definitieve vonnis kunnen voltrekken, maar helaas ging zijn schot over. Ook Denis kreeg in de slotfase nog een prima kans. Na goed doorzetten, op de wijze zoals alleen Denis dat kan, kon de keeper zijn inzet maar net met de voet stoppen.

Zundert speelde de eerste helft een iets te laag tempo. In de tweede helft was het door de werklust van Right’Oh ook aangewezen op fysieker werkvoetbal. Maar het belangrijkste waren toch de drie punten, waardoor roodzwart met 6 punten voorsprong de tweede periode kan beginnen.  Dit is vooral ook te danken aan de solide opererende achterhoede, die tot nu toe slechts 4 doelpunten moest incasseren. Een prima start van de competitie dus. Nu is het zaak verder te bouwen. Zondag a.s. thuis tegen Neerlandia’31 weer een nieuwe uitdaging.

(De opstelling: Etienne Hereijgers, Wim Kas, Dirk van Hasselt, Niek Daamen, Rob Luijten, Roy Jacobs, Niels Damen, Fabian Nelemans (in de 70e min. Vervangen door Jeroen Slootmans), Denis Vujcic, Erwin Braspenning, Tim Goethals. Wisselspelers: Jeroen Slootmans, Kees Bullens, Dorus Valk en Roy Nouws)