Ruime zege Zundert

maandag 21 september 2015, 21:00

Op een zonnig sportpark Heinkenszand trad Zundert aan tegen Luctor ’88. Op het kleine veld was vanaf het begin de inzet en de beleving van de roodzwarten goed. Zundert ging echter te veel mee in het spel van Luctor dat vaak de lange bal hanteerde. Het spel golfde heen en weer totdat in de 11e minuut, na wat geharrewar in de Zeeuwse defensie, de bal ietwat gelukkig bij Pieter Dictus kwam. Pieter bediende Dennis Verheijen die eenvoudig kon binnentikken. Zundert werd de beter voetballende ploeg en had eigenlijk in de eerste helft alleen bij corners en vrije trappen gevaar van de Zeeuwse luchtmacht te duchten. De grootste kansen waren in de 1e helft nog voor Zundert. Een schot van Ferdi Hereijgers teisterde de lat en een lob van Gaynio Aarts ging net over.

Na rust een feller en gedrevener Zundert. Ferdi moest na 10 minuten geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Jesse Mouws. Na 20 minuten viel de 2-0. De voor Rick Gommers ingevallen Fabian Nelemans rondde een mooie aanval doeltreffend af. Luctor kreeg daarna nog twee puike kansen, maar Thomas van Nederkassel verrichtte goed keeperswerk. Luctor probeerde de bakens te verzetten en ging aanvallender spelen. Het probeerde druk op Zundert te zetten dat hierdoor echter de ruimte kreeg. Nadat Olivier van Hassel een lob van grote afstand net over zag gaan, besliste Denis Vujcic het duel door de 0-3 binnen te schieten. In de laatste tien minuten maakte Zundert optimaal gebruik van de ruimtes op het veld en werd Luctor met enkele prachtige uitgevoerde aanvallen naar een grote nederlaag gevoetbald. Gaynio scoorde 0-4. Even later werd moest Luctor na een domme overtreding met 10 man verder. De voor Olivier ingevallen Maikel Zagers en Jesse brachten vervolgens de 0-6 eindstand op het scorebord.

De opstelling: Thomas van Nederkassel, Rob Luijten, Frenk Zagers, Niek Daamen, Pieter Dictus, Olivier van Hassel (Maikel Zagers), Ricky Gommers (Fabian Nelemans), Dennis Verheijen, Denis Vujcic, Ferdie Herreijgers (Jesse Mouws), Gaynio Aarts.