Puntendeling Zundert en Terheijden

maandag 12 november 2012, 19:50

Na de goede overwinning vorige week in Gilze gingen vele Zundertsupporters er van uit dat Zundert ook tegen Terheijden wel even de drie punten zou pakken. Misschien dat dit gevoel ook binnen de Zundertploeg was geslopen. Zundert startte in ieder geval niet scherp en voordat de supporters langs het veld stonden was het al 0-1. Slap verdedigen bracht de bal bij een Terheijden-middenvelder die net buiten de zestien verwoestend uit kon halen. Zundert had 10 minuten nodig om zich te herstellen, nam het initiatief en drong Terheijden terug op eigen helft. Het overwicht leidde echter niet tot grote kansen. Het was de tegenstander die in de tegenstoot tot 3x toe dicht bij een treffer kwam. Na 26 minuten kwam Zundert dan toch verdiend op 1-1 toen Roy een erg gemakkelijk gegeven strafschop feilloos binnen schoot. Aan het einde van de eerste helft zakte Zundert wat weg en Terheijden maakte direct gebruik van de onscherpte bij Zundert. De vrijstaande man op rechts werd gevonden en zijn voorzet werd binnen getikt. 1-2. Voor rust kwam Zundert nog op gelijke hoogte. Erwin kopte al vallend een vrije trap van Niels knap binnen.

Na de thee een evenwichtiger spelbeeld. Zundert was echter slordig in de opbouw en bood Terheijden enkele kansen die het niet wist te verzilveren. Zo verprutste een aanvaller, alleen voor Etiënne knullig een Zunderts presentje. Zundert dat in de 1e helft Tim met een blessure had zien afhaken raakt na 60 minuten helemaal vleugellam toen Jesse zijn 2e gele kaart ontving. Zundert kon niet meer dreigend zijn en Terheijden nam het initiatief. Met twee wissels een kwartier voor tijd voerde Terheijden de druk op om de man-meer-situatie uit te buiten. Zundert moest vol aan de bak en had in deze fase een excellerende Etiënne die, op twee buitenspel doelpunten na, zich niet meer liet passeren. Vlak voor tijd rook Zundert nog even aan een overwinning toen Fabian net naast schoot en een moegestreden Erwin tot tweemaal toe probeerde af te drukken. Gelet op het wedstrijdverloop zou dit echter niet verdiend zijn geweest.

De opstelling: Etienne Herreijgers, Wim Kas, Rob Luijten, Niek Daamen, Dorus Valk, Roy Jacobs, Niels Damen, Fabian Nelemans, Jesse Mouws, Erwin Braspenning en Tim Goethals   ( 20e minuut Ferdie Herreijgers)