Prima start VV Zundert

maandag 14 september 2015, 19:00

De wedstrijd boeide van het begin tot het einde. Er zat een stevig tempo in. Zundert kwam goed uit de startblokken en probeerde met verzorgd voetbal de tegenstander onder druk te zetten. RIA W. probeerde vooral met lange ballen hun snelle en behendige spitsen te bereiken. Het was dan ook constant goed opletten voor de Zundert-verdediging. Onder leiding van captain Niek Daamen ging dat de gehele wedstrijd goed. Binnen het kwartier kwam Zundert op voorsprong. Denis Vujcic zette voor, Ferdie Herreijgers kopte door op Gaynio Aarts die de bal doeltreffende binnenschoot. Daarna had een vlammend schot van Ferdie een beter lot verdiend. Een paar minuten later speelde Denis zich knap vrij in de zestien. Hij werd gehaakt, maar de scheids verzuimde de bal  op de stip te leggen. Direct daarna eenzelfde moment met Ricky Gommers, maar de bal ging weer niet op de stip. Tot ieders verbazing zag de scheids dit als een schwalbe en toonde Ricky de gele kaart! Vanaf dat moment werd het een kaartenfestival. Het aantal groeide in de hele wedstrijd tot 3 voor Zundert en 5 voor RIA (hoezo Rooms in Alles!). Een charge op Gaynio had eigenlijk wel een andere kleur verdiend. Op het half uur kwam RIA op gelijke hoogte, omdat onze verdediging iets te makkelijk doorgang verleende aan de behendige spits. 

De tweede helft golfde het spel op en neer. Beide teams gingen voor de overwinning. Thomas van Nederkassel en Niek moesten in het begin een paar keer corrigerend optreden, maar roodzwart kwam steeds gevaarlijker opzetten. Dennis Verheijen groeide in zijn rol op het middenveld en onze vleugelbacks Pieter Dictus en Rob Luijten rukten ook steeds verder op. De trainers pasten over en weer de nodige wissels toe.  Jesse Mouws kwam voor Gaynio, Fabian Nelemans voor Ricky.  Er was veel strijd, beweging en actie in deze fase.  Het venijn zat echter in de slotfase. Nadat eerst Thomas nog een prima redding verrichtte, kreeg Fabian daarna een prima kans om binnen te schieten (of koppen!).  In de 87e minuut kwam de bevrijdende goal. Na een uitstekende een-twee tussen Jesse en Fabian volgde een afgemeten voorzet die Denis kon binnen koppen. In blessuretijd ging Jesse nog een keer diep, zette prima voor op de voor Ferdie ingevallen Michael Zagers, die voortreffelijk afrondde. Einduitslag 3-1. 

Een prima start met complimenten aan het hele team.

(de opstelling: Thomas van Nederkassel, Rob Luijten, Frenk Zagers, Niek Daamen, Pieter Dictus, Olivier van Hassel, Ricky Gommers. Dennis Verheijen, Denis Vujcic, Ferdie Herreijgers, Gaynio Aarts. Wisselspelers: Fabian Nelemans, Jesse Mouws, Maikel Zagers, Thijs Damen, Sander Bouw)