Periodetitel voor Zundert

maandag 24 oktober 2011, 19:15

Onder ideale voetbalomstandigheden gaf scheidsrechter Cees Markus het beginsignaal voor de vooraf als “lastig” ingeschatte uitwedstrijd tegen Veerse Boys.

Zundert begon goed geconcentreerd en gedisciplineerd  aan de wedstrijd, hetgeen betekende dat  rood-zwart de gehele eerste helft domineerde. De Etiënne vervangende Thomas hoefde dan ook slechts één keer echt handelend op te treden (2e minuut) want voor de rest gaf de Zundertse defensie geen enkele kans weg. Zundert daarentegen wist met goed verzorgd voetbal diverse kansen te creëren.   Al in de 7e  minuut kon Tim uit een scrimmage voor het Veerse Boys doel de 1-0 aantekenen. Het elftal  van Veerse  Boys werd door onze opnieuw uitblinkende middenvelders totaal overlopen ,hetgeen tot gevolg had dat de totaal ontredderde halfspelers van Veerse Boys ontelbare overtredingen nodig hadden om de schade te beperken. De overigens goed leidende  arbiter had hiertegen veel eerder handelend moeten optreden. In de 8e minuut werd Dennis onreglementair gestopt waarna Roy de daaruit voortvloeiende vrije trap net naast schoot. Even later schoot de  deze middag weer uitstekend op dreef zijnde Fabian snoeihard op de lat.  In de 28e minuut gaf Roy een werkelijke fantastische lange pass op de links staande Dennis die met een mooie actie enkele verdedigers het nakijken gaf en goed teruglegde op Roy die feilloos de 2-0 binnen schoot. Jammer dat in de laatste minuut voor rust Dennis niet wist te scoren nadat hij, goed doorzettend, de bal van een verdediger wist te ontfutselen.

Na rust werd Tim vervangen door Jeroen en zagen we eenzelfde spelbeeld. Zundert had nog enkele kansen om de score te vergroten en kwam zelf geen moment in de problemen. Na een geweldige uittrap van Thomas kon een Boys-verdediger niets anders doen dan de onstuitbare Fabian middels een overtreding in de zestien van het scoren af houden. Strafschopspecialist Erwin schoot feilloos binnen, 3-0. De wedstrijd was op dat moment gespeeld.  Jammer was het wel dat door een foutje onze ijzersterke defensie nog de pas 4e !!!  tegentreffer van het seizoen moest toestaan nadat even tevoren Thomas deze nog door een goede redding wist te voorkomen.

Door het verlies van VVR tegen Wernhout is de periodetitel nu binnen hetgeen natuurlijk felicitaties waard is. De ingetogen manier waarop dit door de spelersgroep werd “gevierd” geeft aan dat men hiermee nog niet tevreden is en men meer wil. Met dezelfde inzet en focus moeten dit seizoen mooie dingen mogelijk zijn!!  Zondag a.s. dient eerst een super gemotiveerd Right ‘Oh  (de oude club van onze trainer Coen) verslagen te worden.

Opstelling:  Thomas, Wim,Niek, Dirk, Rob, Roy, Niels, Fabian, Dennis, Erwin, Tim