Mike Martens wint Peter van Erk-penaltybokaal

woensdag 4 mei 2011, 23:20

Dinsdagavond 3 mei vond op de jaarlijkse strijd om de Peter van Erk-penaltybokaal plaats. Door de renovatie van het A-veld had de organisatie voor deze 19e editie moeten improviseren. Een groot aantal doelen waren nu op het B-veld geplaatst waar alle jeugdleden op meerdere keepers hun penalty’s konden afvuren.

Na de voorrondes bleven Maarten Arnouts (F), Rob Gommers (E), Mike Martens (D), Eva Smits (MD), Lars van Elsacker (C), Samira Vriends (MC), Lars Damen (B), Sabine Willems (MB) en Fabian Nelemans (A) over voor het spelen van de finale.

Maarten kreeg de handen van het publiek op elkaar door in de finale de eerste drie penalty’s in de linker benedenhoek binnen te schieten. Dat hij over voetbalintellect beschikt bewees hij met zijn vierde pingel. Hij was de keeper en het publiek te slim af door de bal hoog rechts tegen de touwen te schieten terwijl de keeper naar de linkerhoek dook. Na 4 strafschoppen gingen Maarten, Mike en Fabian aan de leiding. Jammerlijk mistten Maarten 2x en Fabian 1x. Mike bleek over stalen zenuwen te beschikken en scoorde alle penalty’s.

Mike mag zich één jaar lang de penaltykoning van vv Zundert noemen en ontving uit handen van de voorzitter van de activiteitencommissie Marty van de Wouw de wisselbokaal en de beker 2011.