LESJE EFFECTIVITEIT VOOR ZUNDERT

maandag 17 september 2012, 19:00

SCO liet vanaf het begin merken, dat het over een goed voetballende snelle ploeg beschikt. Een vroeg doelpunt kon dan ook niet uitblijven. Al in de eerste minuut moest Etienne met zijn vuisten handelend optreden na een hard schot. In de 5e minuut zette Erwin de bal goed voor naar de vrijstaande Wim Kas. Zijn schamp schot ging net naast. In de 8eminuut was het raak door een goede combinatie binnen de zestien. De vrijstaande SCO-er prikte de bal gemakkelijk binnen. Nog binnen het kwartier kreeg Zundert twee prima mogelijkheden op de gelijkmaker. Een kopkans voor Erwin Braspenning uit een corner (14e minuut) had verzilverd moeten worden. Echter de keeper keerde de niet goed ingekopte bal met zijn benen. Enkele minuten daarna mocht Erwin aanleggen voor een penalty, omdat Roy Jacobs (of was het Fabian?)omver werd geduwd. De keeper kon de niet al te best ingeschoten bal gemakkelijk stoppen. Zundert was even van slag. In de 27e minuut nog een kopkansje voor Erwin uit een corner, maar hij kopte over. SCO rook verdere kansen op het vergroten van de voorsprong. Voor rust liepen ze nog uit naar 3-0. Na een half uur spelen eerst met een loepzuiver afstandsschot vanaf 30 meter in de kruising. Net voor de theepauze was het weer raak door zwak optreden van de Zundert-verdediging kwam de sterk spelende SCO-er Demirtas volledig vrij in scoringspositie. Zijn vizier stond vanmiddag wel op scherp. Met Ferdi Hereijgers voor Jeroen Slootmans en Tim Goethals voor Nick Havermans, begon Zundert aan het tweede bedrijf. De eerste kans was voor Zundert. In de 47e minuut kopte Ferdi de bal goed terug op Erwin. Zijn schot ging helaas over. Meteen hierna was het weer SCO, dat met een snelle combinatie door het midden op 4-0 kwam. Het was om moedeloos van te worden. Toch bleef Zundert proberen. In de 55e minuut kreeg Ferdi na een voorzet van Dorus een kopkans. De keeper redde. In de 58e minuut stond het al 5-0, wederom door een snelle uitval van SCO. De verslagen ploeg probeerde toch nog wat veerkracht op te brengen. Daarna kreeg Erwin in de 60e minuut nog een kopmogelijkheid en een paar minuten later ging een vrije trap van Roy ruim over het doel. In de 70e minuut voorkwam Etienne, dat SCO niet verder kon uitlopen. Daarna kreeg Wim nog de kans om strak binnen te schieten. Zijn schot was niet krachtig genoeg. Tien minuten voor tijd, mocht Toufik zijn competitiedebuut maken voor Zundert. Hij verving de weinig gelukkige Erwin. De vele corners over de gehele wedstrijd waren weinig succesvol. Op één na in de 81e minuut. Roy Jacobs nam de corner richting de punt van de 16, Dorus Valk brengt de bal in en Ferdi schiet de bal in de touwen. Vijf minuten voor tijd nog een goede actie van Dorus. Zijn harde schot werd gekeerd door de solide keepende SCO-goalie. In de slotminuut kon de solerende, behendige Demirtas door klungelig optreden van de defensie, ook nog de 6-1 binnenschieten. Zundert miste vandaag het verdedigend vermogen (ook op het middenveld) en het ontbrak in het algemeen vooral aan (3e klas-)handelingssnelheid,e ffectiviteit in het benutten van kansen en de accuratesse in het samenspel. Almet al een zwaar teleurstellende middag in Oosterhout. Zondag komen de geelzwarten van Baardwijk op bezoek. Dan zal Zundert echt alle registers moeten opentrekken om de eerste (3) punten in de derde klas binnen te slepen. Supporters jullie steun is nodig.

Deopstelling: Etienne Hereijgers, Rob Luijten, Dirk van Hasselt, Niek Daamen, Dorus Valk, Fabian Nelemans, Wim Kas, Roy Jacobs, Nick Havermans, Erwin Braspenning en Jeroen Slootmans. Wisselspelers: Tim Goethals (ingevallen voor Jeroen Slootmans 2e helft), Ferdi Hereijgers (ingevallen voor Nick Havermans 2e helft), Toufik Ould El Hadj(ingevallen in 80e minuut voor Erwin Braspenning), Roy Nouws. Geblesseerd:Denis Vujcic, Rogier Haest en Niels Damen.