Gezellig kwissen in kantine

zondag 18 december 2011, 11:30

Door de afgelasting van de trainingen van donderdag 15 december werd er voor de eerste keer dit seizoen weer gekwist in de kantine. In tegenstelling tot vorig jaar werd het deze keer geen voetbalkwis maar een kwis waarbij de kennis van de teams op meerdere onderwerpen werd getest.  Er werd in 5 verschillende teams gestreden in de categorieën: algemene kennis, muziek, geschiedenis, sport, politiek, film en Brabant.
 
 Overtuigend met 55 van de 70 vragen goed ging team ambitie bestaand uit Jan van de Aa, Dave Havermans, Niek Oostvogels, Dorus Valk, Sybren Willems, Kees Bullens en Jeroen Slootmans met de overwinning aan de haal. Aangezien enkele leden van dit team vorig jaar al 2x een ereplaats hadden behaald was het begrijpelijk dat de winst met grote tevredenheid werd ontvangen.

Nieuw dit jaar was echter dat dit team onderling moest gaan uitmaken wie individueel winnaar zou worden. Dit zou gebeuren nadat er eerst door iedereen die aanwezig was eerst nog stoeltje op stoeltje af werd gespeeld. Het thema hierbij was stripverhalen. Na diverse rondes bleven twee finalisten over namelijk Rob Luijten en Ankie Vriends. De slotvraag wat is het album nummer van het laatst uitgebrachte Suske en Wiske album werd door Ankie het best benaderd waardoor zij deze eerste editie van stoeltje op stoeltje af won.
 
In de finale waarin team ambitie individueel moest uitmaken wie de grote winnaar van de avond zou worden kwam uiteindelijk Niek Oostvogels (met zijn kennis van GTST) boven drijven.
 
Niek gefeliciteerd!
 
Groetjes uw Kwismaster