Kruisland wint topper van Zundert

maandag 22 februari 2016, 18:00

Met de weer herstelde Pieter Dictus en Jesse Mouws, als spits, in de basis startte ons vlaggenschip met vertrouwen aan de topper met koploper Kruisland. Ook het talrijk aanwezige Zundert legioen trotseerde de harde wind en zag Zundert goed starten op het strakke kunstgrasveld.

Kruisland forceerde in het begin iets meer corners en vrije trappen zonder dat het echt gevaarlijk werd. Fabian Nelemans kreeg rond het half uur een goede mogelijkheid. Zijn vrije trap ging helaas net naast. Meteen daarna een kans voor Jesse die goed doorzette, maar ook zijn vizier stond niet goed ingesteld. Meteen daarna kreeg Kruisland een vrije trap na een overtreding van Tim, dat hem ook geel opleverde. Deze vrije trap bezorgde Kruisland de voorsprong. Uit de rebound werd de 1-0 binnengetikt. Een schot van Dennis Verheijen had een beter lot verdiend. Helaas moest de zieke (griep) Frenk Zagers zich laten vervangen. Dennis nam zijn plek over en Tjeu van der Heijden kwam het middenveld versterken. Tot de rust kreeg Zundert nog kansen op de gelijkmaker. Jesse probeerde het, maar de keeper stond steeds in de weg. Ook Olivier van Hassel wist het net niet te raken.

De 2e helft werd er een om snel te vergeten. Het spel lag meer stil, dan dat er werd gevoetbald. Het begon met een zware overtreding op Gaynio Aarts die geblesseerd het veld moest verlaten. Denis Vujcic kwam hem vervangen. De vrije trap van Tjeu werd door de keeper ternauwernood overgetikt. Uit de daaropvolgende corner volgde een harde kopbal die ook weer net over ging. In de 65e minuut kreeg Olivier in de zestien een goede mogelijkheid op de aansluitingstreffer, maar op de een of andere manier kreeg hij de bal niet onder controle. Meteen daarna moest Rob Luijten het veld geblesseerd verlaten en kwam Ferdi Hereijgers in de ploeg. Kruisland begon meer druk te zetten. Na eerst een uitstekende redding van Thomas van Nederkassel, volgde uit een corner via een kopbal de 2-0. Zundert bleef het proberen, maar Kruisland bleef slimmer acteren (sluwer, gemener) in de duels. Zo werd Tim ook genadeloos onderuit gehaald. De vrije trap van Tjeu werd uitstekend gered door de Kruisland goalie (een veldspeler!). Daarna raakte ook Thomas nog geblesseerd door wild inkomen van een Kruislander! Een lange blessurebehandeling was nodig om hem op de been te houden. In de slotfase kon Kruisland nog twee keer scoren en werd de geflatteerde einduitslag van 4-0 bereikt met als gevolg, dat Kruisland de 2e periodetitel binnenhaalde en 3 punten uitliep in de race om het kampioenschap. Na een wat mindere 2e periode kan het jonge Zundert weer gaan bouwen op weg naar de nacompetitie. Wij hebben daar alle vertrouwen in en blijven de ploeg steunen.

De opstelling: Thomas van Nederkassel, Rob Luijten (W: Ferdi Hereijgers), Niek Daamen, Frenk Zagers (Tjeu v.d. Heijden), Pieter Dictus, Olivier van Hassel, Fabian Nelemans, Dennis Verheijen, Tim Goethals, Jesse Mouws, Gaynio Aarts (Denis Vujcic).

Wisselspelers: Tjeu v.d. Heijden, Ferdi Hereijgers, Denis Vujcic, Thijs Damen, Alex van Nederkassel.