Knappe overwinning Zundert

maandag 28 oktober 2013, 20:30

Het door vele blessures geteisterde Zundert (ook Rob Luijten was aan de ziekenboeg toegevoegd) was de eerste helft al gevaarlijker dan RBC. Met een juiste instelling en inzet straalde het team uit om deze pot in ieder geval winnend af te sluiten. Met goed combinatievoetbal creëerde het verschillende goede mogelijkheden om tot scoren te komen. Zo waren er mogelijkheden voor Sven in de 17e minuut. Erwin kreeg in deze fase enkele goede schietmogelijkheden. Op het halfuur volgde pas het eerste wapenfeit van RBC. Een gevaarlijk schot kwam in de zekere handen van Thomas. In de 36e minuut werd Sven gelanceerd en kon maar net worden gestuit door de RBC-goalie. Een minuut later gaf Jesse een strakke voorzet, maar helaas was er niemand om af te ronden. Na 40 minuten kreeg RBC een goede mogelijkheid, maar de buitenkant van de paal voorkwam erger. Net voor rust kreeg Jesse een prima mogelijkheid om de openingstreffer te maken, nadat de uitstekende spelende Nick Erwin inspeelde,  die vervolgens Jesse in stelling bracht. Zijn schot ging helaas naast.  Pal voor rust mocht Nick zelf nog aanleggen, echter meer dan een corner zat er niet in.

Nadat eerst Rogier een RBC-speler, die in kansrijke schietpositie kwam, de bal ontfutselde, nam Zundert het initiatief in de tweede helft. In de 54e minuut bereikte een verre uittrap van Thomas Erwin, na een misser van een RBC-verdediger. Hij bedacht zich geen moment en met een loepzuivere lob verschalkte hij de boomlange keeper Hack van RBC. Ook Jesse raakte weer op dreef. Na een prima pass van Fabian speelde hij twee man uit. Zijn voorzet belandde in de handen van de keeper. Ook RBC kwam een enkele keer gevaarlijk door. Rond de 75e minuut bouwde Fabian aan een goede aanval. Hij speelde Jesse aan, die vervolgens twee RBC-ers achter zich liet. Zijn schot ging rakelings over. Daarna kon Wim alleen door naar de keeper. Zijn schot belandde in de handen van de doelman. Ook Thomas verrichtte nog een geweldige redding na een gevaarlijke omhaal. Vanaf de 80e minuut ging Zundert los. Erwin gaf een steekpass op Sven, die met een simpele “tutter” de 2-0 liet aantekenen. Een paar minuten later was het weer Sven die kon scoren na een prima opgezette aanval via Wim en Jesse. Sven kreeg nog een applauswissel en Maikel  kwam hem vervangen.  In blessuretijd werd het zelfs nog 4-0 via een puike voorzet van Fabian die Erwin direct op de pantoffel nam en de keeper kansloos liet. Ook Tjeu van der Heijden kreeg nog enkele speelminuten voor de moegestreden Fabian.

Al met al een prima teamprestatie: een geconcentreerd en met veel inzet spelende verdediging met een goed spelende Matthijs Hense, die Rob uitstekend verving. Met een hard werkend en creatief middenveld en een gevaarlijke voorlinie met snelheid op de flanken en effectieve spitsen. Al met al een dik verdiende overwinning. Dit smaakt naar meer natuurlijk. Zondag uit tegen WDS moet dit zeker een vervolg krijgen.

Opstelling: Thomas van Nederkassel, Dirk van Hasselt, Mathijs Hense, Niek Daamen, Rogier Haest, Fabian Nelemans (w: Tjeu van der Heijden), Nick Havermans, Wim Kas, Sven Goethals (w: Maikel Zagers), Erwin Braspenning en Jesse Mouws