Groen-Wit - Zundert

maandag 7 februari 2011, 21:25

Groen-Wit – Zundert 2-1

(6 februari 2011)

Tegen de virtuele koploper Groen-Wit speelde Zundert een prima wedstrijd. De winst ging naar Groen-Wit, maar rood-zwart had minimaal een punt verdiend. Dat was ook gebeurd, als niet een zuiver doelpunt zou zijn afgekeurd. Einduitslag 2-1

Een technisch vaardig en snel Groen-Wit startte overtuigend en zette vanaf het begin heel veel druk. Naarmate de eerste helft vorderde kwam Zundert steeds beter in de wedstrijd en begon zelf het initiatief te nemen. Dit leidde ook tot een enkele kans. Na een half uur spelen worstelde Denis zich door de verdediging na een goede voorzet van Jeroen. In de 40e minuut maakte Kees een verkeerde onderschepping waardoor de bal bij en GW-er terecht kwam. In eerste instantie kon Etienne redden, maar uit de rebound kon men gemakkelijk binnentikken. Groen-Wit was nog enkele keren dicht bij een tweede treffer. Op slag van rust nam Denis een voorzet meteen op zijn pantoffel. Zijn schot ging naast. Na de thee nam Zundert meteen het initiatief en de wedstrijd werd steeds attractiever. Door de druk van Zundert viel de gelijkmaker al in de 55e minuut. Denis Vujcic strafte een fout van de keeper genadeloos af. In de 68e minuut kwam Zundert op voorsprong. Wederom zette Denis goed door en passeerde de keeper. Maar de Groen-Wit grens vlagde weer eens volledig ten onrechte voor buitenspel. Tot ontzetting van spelers en supporters keurde hij dit zuivere doelpunt af. Na driekwart wedstrijd werd opnieuw onnodig balverlies geleden. De aanval die hier op volgde, leidde tot een prima pass op de linker spits, die met een handige schuiver Etienne passeerde. In de 80e minuut gaf Jeroen een goede voorzet op Denis. Hij kon de bal net niet koppen. In de 83e minuut kreeg GW een niet te missen kans. Weliswaar in buitenspelpositie werd voor open doel naast geschoten. In de 88e minuut had Zundert eigenlijk moeten scoren. Nadat eerst Denis tegen de keeper schoot, kwam de bal in de voeten van Wim. Zijn inzet werd ternauwernood gered door de keeper. Roy en Erwin kregen beiden nog de gelegenheid om dan maar uit een vrije trap te scoren. Hun schoten belandden hard op de keeper en in de muur. De strijd was gestreden. Met veel strijd en inzet en bij vlagen uitstekend voetbal, speelde Zundert een goede wedstrijd. Jammer, dat alle punten in Breda achterbleven. Zondag thuis tegen Noordhoek  moet er gewonnen worden om de positie in de middenmoot te verstevigen.

(De opstelling: Etienne Hereijgers, Kees Bullens (in 75e min. Gewisseld voor Erwin Braspenning), Dirk van Hasselt, Rob Luijten, Dorus Valk, Sven Goethals (in de 85e minuut gewisseld voor Fabian Nelemans), Rogier Haest, Roy Jacobs, Wim Kas, Denis Vujcic, Jeroen Slootmans. Wisselspelers: Erwin Braspenning, Fabian Nelemans, Niels Damen en Thomas van Nederkassel)