Fortuinlijke overwinning Dames

maandag 14 november 2011, 21:25

Zundert DA1 - Gilze DA1

Op een koude, mistige zondagmiddag kwamen de dames uit Gilze naar Sportpark de Wildert. Zonder de geblesseerde Ellen en de zieke Nicole Damen, die respectievelijk vervangen werden door Amke en Marthe, moesten we de strijd aan gaan tegen Gilze.

Zundert begint goed en nadat Hilde al een kansje had gemist, komen we in de 12e minuut op een 1-0 voorsprong. Monique K. geeft een dieptepass op Hilde die vervolgens Ankie alleen voor de keeper zet. Met een bekeken schot weet ze de keeper van Gilze te passeren. Daarna neemt Gilze het initiatief over en weet enkele kansjes te creeëren die gelukkig naast geschoten worden. Na een half uur komt Gilze op gelijke hoogte als de bal achter Amke wordt geschoten. In de laatste minuut van de eerste helft komt Zundert enigszins tegen de verhouding in onverwacht op een 2-1 voorsprong. Een voorzet van Ankie wordt door een verdediger onhoudbaar achter de eigen keeper gekopt.

Gilze gaat in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker. De Zundert-verdediging wordt terug gedrongen en moet alles in het werk stellen om doelpunten te voorkomen. Nadat eerst nog een schot door Amke via de lat wordt overgekeken, is het de 72 min. toch raak. Een voorzet wordt door de spits goed teruggekaatst op de inkomende aanvoerder die Amke met een knap schot kansloos laat. De wedstrijd lijkt in een gelijkspel te gaan eindigen, totdat de net opnieuw in het veld gekomen Marthe op links goed doorgaat. Haar voorzet wordt door een verdediger niet goed weggewerkt en de bal komt in de voeten van Ankie die de bal onberispelijk snoeihard wordt ingeschoten. Zo blijven de 3 punten in Zundert.