E&F Kamp 2014 is ook al weer historie

zaterdag 2 augustus 2014, 10:00

Vanaf vrijdag 27 juni draait de kampstaf op volle toeren. Iedereen heeft er zin in. De tenten moeten worden gehaald. Ze worden opgeslagen in de kantine en wachten om buiten opgezet te worden. Maandag, dinsdag en woensdag krijgt de kampstaf een flinke klap te verduren. 4 man moet zich afmelden om diverse gezondheidsredenen. Allemaal hebben ze een serieuze reden om af te melden. Het zijn niet zomaar verkoudheidjes. De rest krabt zich eens achter de oren en beseffen dat ze allemaal een stapje harder moeten lopen. Dat doen ze ook, want de kinderen mogen er niks van merken.

Woensdagavond wordt begonnen met het opzetten van de tenten. Dit komt een beetje traag op gang. Ook op donderdag zijn er om diverse redenen niet zoveel tenten zetters. Maar om ongeveer 21.00 uur wordt het sein “ZE STAAN”gegeven. Ondertussen zijn de meiden al begonnen met de aankleding van het kamp. De kampstaf heeft een heuse poort gemaakt die het sportpark tijdens het kamp af zal sluiten. Dit is een schot in de roos. De boodschappen worden gedaan en allerlei kookattributen arriveren op het sportpark. Het neemt langzaam vormen aan.

Vrijdagochtend arriveert de disco. Mike die ondanks een knieoperatie toch komt, kan aan de opbouw beginnen. Vlaggen en slinger en ballonnen worden in een rap tempo opgehangen. Groepslijsten worden geprint en bij de kleedlokalen en tenten opgehangen. De kantine wordt ingedeeld. De eerste leiders komen binnen en settelen zich in hun tent. Na een gezamenlijke maaltijd om 17.00 uur maken ze zich op om de kinderen te gaan ontvangen. Dit verloopt trouwens heel erg soepel dit jaar.

De groepsfoto’s worden gemaakt en de teams gaan op weg. Vanaf het eerste moment allemaal bloedfanatiek. Niemand vind het erg dat er niet geknutseld hoeft te worden. Ze gaan helemaal op in de spellen.  ’s Avonds gaan we naar het bos. Is altijd heel erg leuk. Door omstandigheden is een van de vervoermiddelen hiervoor uitgevallen. Maar er wordt  snel een andere bus geregeld. En wel de brandweerbus. Iedereen kan een keer hierin zitten wat heel spannend is natuurlijk. Er zijn heel  veel leuke spellen gedaan dit weekend en allemaal hebben ze iets te maken met het thema van dit jaar, “een reis om de wereld in 3 dagen”. Zo is ook het eten hier en daar aan dit thema aangepast.

Zaterdagavond wordt het sportpark helemaal omgetoverd in oranje en rood, wit en blauw. Nederland moet voetballen en dat wil niemand missen. Dat hoeft ook niet. Er wordt een beamer tevoorschijn getoverd en een groot scherm geplaatst. Het is een en al gezelligheid in de kantine. Nederland wint uiteindelijk dus het wordt nog gezelliger.

Zondag tijdens het voetbaltoernooi wordt al weer een begin gemaakt met het afbreken van het kamp. Tentzeilen worden gevouwen. Alles wordt weer in kisten en kratten gedaan. De vrachtwagen wordt al geladen. Halverwege de middag verschijnen de ouders weer op het sportpark. Er staat ze een heuse finale te wachten. Net als op de olympische spelen komen alle teams een voor op. De kleinste van het team voorop met de vlag van hun land. Terwijl draait Yannick de volksliederen. Iedereen vind het dit erg leuk om te zien en klappen heel hard voor alle kinderen en leiders. Zij op hen beurt zwaaien naar het publiek. We draaien nog een keer ons clublied en hierbij zingen we allemaal uit volle borst mee. Dan is het tijd voor de kinderen om moe en voldaan met hun ouders naar huis te gaan. De kampstaf en leiders ruimen nog de laatste dingen aan de kant. Nemen nog een biertje tijdens de evaluatie en rond 19.00 uur is het stil op het sportpark.

Wat rest zijn de herinneringen en de foto’s op deVVZundert site en uiteraard op onze facebookpagina, Vv Zundert E&F Kamp. Foto’s en filmpjes mogen door iedereen hierop geplaatst worden. Iedereen die op welke manier dan ook zijn of haar steentje heeft bijgedragen DANKJEWEL voor dit fantastische weekend. Fijne vakantie en tot volgend seizoen.