Definitieve nominaties sportverkiezing 2010 bekend

zondag 6 maart 2011, 11:40

A.s.  zaterdag 19 maart wordt in de Koutershof te Rijsbergen de sportman, sportvrouw, sportploeg, jeugdploeg en de jeugdsporter 2010 van de gemeente Zundert bekend gemaakt.

In de categorie jeugdploeg is Zundert A1 genomineerd voor de titel. Zundert A1 wist vorig seizoen op overtuigende wijze het kampioenschap in de tweede klasse te behalen en daardoor te promoveren naar de 1e klasse.  De prestatie van de mannen van de leiders Ruud Verheijen en Ruud Hereijgers mag bijzonder worden genoemd. De titel werd namelijk behaald met, op 2 spelers na, alleen  1e jaars A-spelers.  De andere genomineerden voor de titel jeugdploeg 2010 zijn het juniorenteam Springselectie A Samen Sterk (turnen), Badminton Meisjes U15 en de majorettes St. Cecilia A-Groep.

 

Voor de titel jeugdsporter 2010 is Marthe van Erk, speelster van Zundert C1 genomineerd. Marthe werd  in 2010 geselecteerd voor het Nederlands elftal meisjes onder 15 jaar. Met dit jongste Oranje elftal speelde zij interlands tegen Engeland (2x), Duitsland en België. Ook speelde Marthe met de KNVB districtselectie Zuid 1 meisjes onder 15 jaar om het Nederlands kampioenschap waar, door een minder doelsaldo, slechts een 5e plaats werd behaald. Omdat Marthe ook speelgerechtigd was bij meisjes onder 14 jaar, speelde zij met deze districtsselectie ook het Nederlands Kampioenschap. Met dit elftal behaalde zij de 3e plaats. De andere genomineerde jeugdsporters zijn Stan Godrie (wielrennen). Marijn Braspenning (tafeltennis) en Timothy Vergauwen (atletiek).

Tijdens het gala worden ook alle individuele sporters en sportteams uit onze gemeente gehuldigd die in 2010 een kampioenschap hebben behaald of een aansprekende prestatie hebben geleverd. Naast de A-jeugd zijn dit de kampioenen  E1, (kampioen voorjaarsreeks 2010) en F1, (1e plaats najaarsreeks 2010).

De avond begint om 19.00 uur. De zaal is open vanaf 18.30 uur