Benauwde zege voor Zundert in Terneuzen

maandag 14 maart 2016, 19:00

Zundert ving de schorsing van Frenk Zagers op door Dennis Verheijen en Denis Vujcic een linie te laten zakken. Voor Jesse Mouws was er weer een basisplaats in de spits. Op het hobbelige veld en met de gure wind in de rug startte Zundert redelijk en werd druk gezet op het Terneuzen doel. Zundert schiep zich enkele mogelijkheden, maar tot grote kansen leidde dit niet. Op het halve uur trok Zundert de partij naar zicht toe. De roodzwarten lieten in het laatste kwartier voor rust weer iets terugzien van de vorm van de eerste seizoenshelft. Zundert combineerde goed en gemakkelijk, maar draafde iets te lang door in de combinaties daar waar een schot op doel doeltreffend had kunnen zijn. Het bleef nu vooral bij pogingen uit de tweede lijn. In de 38e minuut kwam de, op dat moment, verdiende openingstreffer. Tim Goethals profiteerde van een misverstand in de Zeeuwse verdediging en scoorde 0-1.

De tweede helft een heel ander spelbeeld. Zundert begon slecht, voetbalde achteruit en van dreiging was geen sprake meer. Zundert leed veel balverlies, verloor elke tweede bal en voetbalde slordig. Het bood Terneuzen de gelegenheid een overwicht te creëren, maar tot echt grote kansen kwamen de Zeeuwen nog niet. Alleen in de 55e minuut moest Thomas handelend optreden om de gelijkmaker te voorkomen. Het bleek uitstel van executie. Balverlies op het Zundertse middenveld en een slechte omschakeling bood een Terneuzen-speler doorgang richting Zundert-doel. Zijn schot was Thomas te machtig 1-1. De fysiek sterkere Terneuzenaren gingen vol strijd en passie door en hadden geen geluk toen een harde pegel van afstand op de kruising uiteen spatte. Zundert bleef echter hard werken en herpakte zich in de laatste tien minuten. De enige echte kans van de 2e helft werd vervolgens direct geprolongeerd tot doelpunt. Ook hier zag de Terneuzense verdediging er niet goed uit. Weer was het Tim die profiteerde en de steekbal van de ingevallen Ferdi Hereijgers tot doelpunt promoveerde. 1-2. Een ietwat gelukkige overwinning waarin Zundert toch even liet zien dat de stijgende lijn is ingezet! Volgende week op sportpark De Wildert de subtopper tegen Internos.