Beek Vooruit - Zundert

maandag 21 februari 2011, 21:23

Beek-Vooruit – Zundert 4 – 1 (20-2-2011)

Bij de rust keek Zundert al tegen een 3-0 achterstand aan. Dit was een zware tegenvaller voor het team en de vele supporters. Na rust probeerde roodzwart de wedstrijd te kantelen. Helaas lukte dat niet qua eindresultaat. Einduitslag 4-1!

De eerste helft was qua resultaat een drama. Zundert voetbalde niet eens zo slecht. Met technisch vaardig aanvallend spel werd getracht Beek Vooruit te verslaan. De eerste kans was er voor Zundert. In de 3e minuut kreeg Roy een schietkans, zijn schot ging helaas naast. In de 5e minuut een prima voorzet van Dorus op Denis die maar net het doel miste. Uit de snelle tegenaanval van de Bekenaren kon hun spits, die vertrok op randje buitenspel, simpel scoren. Meteen daarna kreeg Jeroen een goede mogelijkheid. Hij schoot te zacht in. In de 9e minuut was het sterk counterende Beek-Vooruit weer aan de beurt. Etienne kon ternauwernood een fraaie lob over tikken.  In de 35e minuut had het simpel 0-2 kunnen worden. De vanmiddag wederom uitstekend keepende Etienne kaatste de bal na een vrije trap terug het veld in. De BV-aanvaller schoot de bal echter hoog over. Een paar minuten later werd het alsnog 2-0. Een scherpe pass op de snelle BV-spits die vervolgens simpel kon scoren. Tot frustratie van iedereen werd het voor rust ook nog 3-0. Weer kon een spits alleen op Etienne afstormen en gemakkelijk afmaken. In de 43e minuut redde Etienne fraai met de voet. Op slag van rust kreeg Denis, die niet terug gefloten werd voor buitenspel, de kans om te scoren. Alleen voor de keeper, maar het wilde niet lukken. Met Fabian Nelemans en Erwin Braspenning in de ploeg voor Joram en Denis (die een flinke beuk had gekregen in de 1e helft), begon Zundert aan een betere 2e helft. Zuur was het dan ook om al in de 53e minuut aan te lopen tegen de 4-0 na een goed opgezette aanval van de gastheren. Etienne moest nog tot drie keer voorkomen dat BV nog verder uit kon lopen. Zundert bleef het proberen, kreeg ook verschillende goede mogelijkheden. Dorus werd met een goede pass door Roy vrijgespeeld. De gelegenheidsaanvoerder, immers Rogier moest noodgedwongen (geschorst) aan de kant toekijken, moest eigenlijk een voorzet afgeven. Zijn schot belandde in de handen van de keeper. Niels Damen schoot in de 73e minuut zijn goed genomen vrije trap net over. In de 76e minuut gaf Erwin een prima pass op Tim Goethals (ingevallen voor zijn broer Sven in de 72e minuut). Zijn schot belandde helaas op de deklat. In de 80e minuut begon Wim Kas aan een solo in de zestien. Jammer genoeg schoot hij over. In de 85e minuut nam de goed spelende Roy Jacobs een vrije trap. Wim had pech bij het afwerken. In de 87e minuut was Wim het zat en vuurde een venijnig schot op de keeper. Deze moest de bal lossen en de gretige Tim Goethals was er als de kippen bij om de dik verdiende tegengoal te maken. In de slotfase kregen Roy en Erwin Braspenning nog de mogelijkheid de pijn te verzachten. Zondag a.s. krijgen we Rood-Wit op bezoek. Als we er in slagen een keer de 0 te houden en met iets meer passie en strijd te voetballen, moet dat de eerste overwinning voor 2011 op gaan leveren.

(de opstelling: Etienne Hereijgers, Kees Bullens, Dirk van Hasselt, Joram Dictus, Dorus Valk, Roy Jacobs, Niels Damen, Wim Kas, Sven Goethals, Denis Vucjic, Jeroen Slootmans. Wisselspelers: Erwin Braspenning (in de 46e min. ingevallen voor Denis Vucjic, Fabian Nelemans (in de 46e minuut ingevallen voor Joram Dictus), Tim Goethals (in de 72 minuut ingevallen voor Sven Goethals) en Thomas van Nederkassel).